* جنگ عراق و برنامه اتمی ايران، دو مسئله عمده در مقابل رئيس جمهوری آتی آمريکا
واشنگتن پست در وب سايت خود بخشی زير عنوان پست گلوبال دارد، که منعکس کننده عقايد و نظرات کارشناسان در باره مسائل و موصوع های مهم روز است. ديويد ايگناتيوس، يکی از سردبيران اين بخش، در آستانه برگزاری انتخابات رياست جمهوری آمريکا، با اين فرض که باراک اوبامای دمکرات برنده شود، مهم ترين مشکلات و مسائلی را که به اعتقاد او رئيس جمهوری آتی آمريکا با آنها روبروست، مطرح ساخته است.
وی دشوار ترين مسئله را جنگ عراق دانسته است و می نويسد هرچند اوباما شش سال پيش با اين جنگ مخالفت کرد، اما اگر برنده شود، از روز بيست و يکم ژانويه، ( که دوران رياست جمهوری جديد شروع می شود) جنگ عراق جنگ او خواهد بود. ايران در فشار به آمريکا برای خروج هرچه زود تر از عراق ، تمامی امکاناتش را بکار گرفته است و ميخواهد آمريکا را با شکستی محسوس و دردناک مواجه کند. رئيس جمهوری آتی آمريکا چگونه می تواند آمريکا را از اين جنگ خارج کند، بی آنکه به ايران قدرتی بيشتر داده شود؟ اگر عراق به جنگی داخلی کشيده شود چه خواهد شد؟
بعد مسئله خود ايران پيش می آيد. سياست گذاران جمهوريخواه و دمکرات اتفاق نظر دارند که زمان تماس و گفتگو با ايران در زمينه هائی متعدد فرار رسيده است، اما با توجه به برگزاری انتخابات رياست جمهوری در ايران در ماه ژوئن، آيا گشودن باب تماس و گفتگو به سود احمدی نژاد تمام نميشود؟ و بد، بدتر نخواهدشد؟
اگر بوش آنگونه که بنظر ميرسد مسئله اتمی ايران را حل نشده به جانشين اش منتقل کند چه خواهد شد؟ فقط يک سناريو را نگاه کنيم. فرض کنيم دولت اسرائيل سال آينده نماينده ای را با اين پيام به کاخ سفيد بفرستد که ما بقدر کافی صبر کرده ايم. يا شما برای جلوگيری از دسترسی ايران به بمب اتمی عمل کنيد، يا ما خودمان اقدام ميکنيم. رئيس جمهوری آتی آمريکا به اين پيام بايد چه پاسخی بدهد؟
*برآورد زمانی پنجساله مقام آمريکائی از آماده شدن ايران برای حملات موشکی
روزنامه اسرائيلی جروسلام پست زير عنوان مقامات وزارت دفاع آمريکا ميگويند "ايران بزودی از توانائی حمله به اروپا برخوردار خواهد شد" گزارش راديو اسرائيل از اظهارات ژنرال هنری اوبرينگ رئيس آژانس دفاع موشکی پنتاگون را نقل ميکند که گفته است ايران فاصله ای چندان به کسب ابزار لازم برای انجام حملات موشکی به تمامی اروپا ندارد، و می تواند ظزف پنج تا شش سال از توانائی حمله موشکی به آمريکا و اسرائيل نيز برخوردار شود.
ژنرال اوبرينگ اين نظر را در پراک پايتخت جمهوری چک مطرح ساخت که روز جمعه صحنه تلاش او برای متقاعد ساختن پارلمان چک به موافقت با طرح آمريکا برای استقرار بخشی از سيستم دفاع موشکی در آن کشور بود. وی که عليه مخالفت با اين طرح صحبت ميکرد هشدار داد آمريکا به هر حال سيستم جهانی سپر موشکی را خواهد ساخت و برای اين منظور می تواند سراغ طرحی جايگزين برود.
*اسرائيلی ها و نظريه فوريت در حمله ای يکجانبه به تاسيسات اتمی ايران
لس آنجلس تايمز زير عنوان" بعضی از اسرائيلی ها فوريت حمله به ايران را حس ميکنند" می نويسد در شرايطی که تلاش های بين المللی برای وضع تحريم های تنبيهی عليه ايران به بن بست رسيده است، بسياری از اسرائيلی ها معتقدند فقط اين کشور آنهاست که می تواند جلوی تهران را درساختن بمب اتمی بگيرد. با اينحال مقامات و تحليگران در اورشليم ميدانند که حمله ای يکجانبه با خطرهائی متعدد روبروست، و ممکن است نتواند توان بمب سازی ايران را فلج کند . در اين ميان بسياری در جامعه بين المللی، بی سرو صدا، خواستار آنند که اسرائيل ضربه ای وارد کند، مشروط بر آنکه بتواند ضربه ای موفق باشد.
برای بسياری در اسرائيل، اوضاع شبيه سال ۱۹۸۱ است که دولت اسرائيل خود برای بمباران رآکتور اتمی عراق وارد عمل شد و يا سال گذشته که عليه جايگاهی در سوريه که گفته ميشود جايگاهی اتمی بود حمله ای يکجانبه انجام داد. جواب معادله را بايد در وضعيت سياسی خود اسرائيل جستجو کرد . در آستانه انتخابات پارلمانی در اسرائيل، هيچ رهبری در اورشليم نقش کبوتر صلح را در مورد ايران بازی نخواهد کرد.
*درد اقتصادی ايران از تنزل قيمت های نفت
ترکيش ديلی نيوز، روزنامه انگليسی زبان ترکيه زير عنوان " ايران درد اقتصادی تنزل قيمت های نفت را حس ميکند" گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس از تهران را نقل کرده است که ميگويد سه هفته پيش يک واعظ تند رو نزديک به رئيس جمهوری ايراان با ابرازعلنی خشنودی ميگفت بحران جهانی مالی مجازاتی است که خداوند برای آمريکا وضع کرده است. اما عمر اين خوشحالی کوتاه بود. سقوط قيمت های نفت به سبب بی رونقی در اقتصاد جهان ايران را زير فشاری خرد کننده برده است.
منتقدين ميگويند احمدی نژاد، بی محابا درآمدهای سرشار نفتی را با ولخرجی صرف واردات گران و يارانه ای، از ميوه گرفته تا بنزين ميکند. ايران به سبب کمبود ظرفيت های پالايشی مجبور به خريد بنزين از خارج شده است.
گزارش ، اظهارات محسن صفائی فراهانی، قانونگذار پيشين و اقتصاددان اصلاح طلب را نقل ميکند که گفته است "فرصتی طلائی که برای مردم ايران پيدا شده بود زير سياست های غلط اين دولت دفن شده است".
*پيشنهاد های مالکی به آمريکا با توجه به نگرانی های ايران
واشنگتن پست در گزارشی تحليلی زير عنوان" تاکيد مالکی بر خروج آمريکا" می نويسد نخست وزير عراق در تلاش برای قبولاندن توافق امنيتی با آمريکا به ايران ، راه تاکيد بر خروج آمريکا از عراق را در پيش گرفته است. عراقی ها در اجرای اين نظر خواستار تغييراتی در معامله شده اند که عملا تمديد حضور نظامی آمريکا در عراق را پس از سال ۲۰۱۱ رد ميکند و منتفی ميداند. نخست وزير عراق و متحدين اش همچنين معامله را فرمولی برای همکاری درازمدت امنيتی آمريکا و عراق تلقی نمی کنند، که هدفی اصلی در شروع مذاکرات در اوايل سال جاری بود، بلکه آن را راهی برای شکل بخشيدن به خروج آمريکا از عراق ميدانند.
عراقی ها خواستار تعميم صلاحيت حوزه قضائی عراق بر سربازان آمريکائی، و حذف موادی هستند که می تواند به مجوزی برای ماندن سربازان آمريکائی پس از مهلت سی و يکم دسامبر ۲۰۱۱ مبدل شود. عراقی ها همچنين با توجه به حساسيت هائی که ايران در مورد حضور سربازان آمريکائی در همسايگی خود دارد، خواستار منعی دقيق و مشخص در استفاده آمريکا از قلمرو عراق برای حمله به کشورهای همسايه هستند، و اين خواستی است که پس از حمله يکشنبه گذشته آمريکا به يک مخفيگاه مورد ظن القاعده در سوريه نيز قويا مطرح شد.
سياستمداران عمده عراقی ميگويند اگر آمريکا نرمش بخرج ندهد موافقتنامه در پارلمان عراق تصويب نخواهد شد. مقامات آمريکائی پيشنهادها را در دست بررسی دارند، و هشيار زيباری وزير امورخارجه عراق گفته است انتظار ميرود تا روز چهارشنبه پاسخی داده شود . اما بعضی مقامات آمريکائی در اظهار نظر هائی خصوصی ابراز شک و ترديد کرده اند که قبل از انقضای ماموريت سازمان ملل متحدی ارتش آمريکا در عراق در پايان ماه آينده، شانسی برای رسيدن به توافق وجود داشته باشد.
بدون يک توافق، يا مجوزی جديد توسط سازمان ملل متحد، ارتش آمريکا مجبور است تمامی کمک های امنيتی و عملياتی را در عراق متوقف کند. بسياری از قانونگذاران عراقی، شخصا معتقدند کماکان به حضور صدو چهل و پنج هزار سرباز آمريکائی در عراق نياز دارند، زيرا ارتش و پليس عراق هنوز آماده جايگزينی نيروهای آمريکائی نمی دانند.
* درخواست بريتانيا از کشورهای عرب حوزه خليج فارس در کمک به ثبات اقتصادی جهان
عرب نيوز، روزنامه انگليسی زبان عربستان سعودی در گزارشی از سفر گوردون براون نخست وزير بريتانيا به عربستان سعودی، و ملاقات وی با ملک عبدالله پادشاه آن کشور در رياض ، می نويسد نخست وزير بريتانيا از عربستان سعودی وديگر کشورهای عرب حوزه خليج فارس خواستار کمک به ايجاد ثبات در اقتصاد جهان از طريق حمايت های مالی شده است. آقای براون با يک هيات بيست و هفت نفری از مديران شرکت های عمده تجاری بريتانيا به عربستان سعودی رفت ، که وی را در سفر به قطر و امارات متحده عربی نيز همراهی ميکنند. مديران ارشد شرکت نفتی بی پی و اتوموبيل سازی رولزرويس جزو اين هيات اند.