با وجود آن که اثرات بحران مالی جهان در کشورهای غربی و آسیایی به وضوح دیده می شود، هنوز نتیجه منفی آن در اکثر کشورهای آفریقایی نمایان نشده است. اقتصادانان آفریقایی بر این باورند که ادامه بحران مالی جهان در دراز مدت سرمایه گذاری در قاره آفریقا را از طرف کشورهای ثروتمند صنعتی تحت تاثیر قرار داده و سبب کاهش میزان سرمایه گذاری خواهد شد.
بحران مالی جهان تا این لحظه تاثیر چندانی بر نظام مالی قاره آفریقا نداشته است. اقتصادانان علت این مسئله را در سیاست های بانکی قاره آفریقا می دانند، سیاست هايی که سپردن وام در آن رایج نیست و موسسات مالی چنین خطراتی را بخصوص در زمینه وام مسکن انجام نمی دهند.
البته به گفته اقتصادانان آفریقایی اثرات بحران مالی جهان بر کشورهای آفریقا نیز نمایان خواهد شد. رشد اقتصادی کشورهای آفریقایی بیش از ۵ درصد در سال است.
یکی از اقتصادانان آفریقایی جنوبی گفت، «ما بسیار نگران هستیم. اثرات بحران مالی جهان در حال حاضر در آفریقا قابل توجه نیست، ولی ما نگران ادامه سرمایه گذاری ها هستیم که مسبب اصلی توسعه اقتصادی آفریقاست، و امکان دارد با ادامه بحران مالی جهان دستخوش تغییر شود.»
آگاهان اقتصادی در زمینه ادامه بحران در کشورهای توسعه یافته و کاهش میزان بازار تقاضا در آن کشورها که می تواند تاثیر زیادی بر صادرات کشورهای آفریقایی به کشورهای صنعتی بگذارد و همچنین میزان سرمایه گذاری را در قاره آفریقا پایین بیاورد هشدار می دهند.
ادامه بحران های مالی می تواند میزان پول ارسالی از طرف اتباع آفریقایی را که در کشورهای غربی کار می کنند و کمک خرجی به آفریقا می فرستند کاهش دهد.
رابرت شاو، اقتصادان کنیایی، اقتصاد آفریقا را خارج از اقتصاد جهان نمی داند. وی گفت، «ما به نظام های مالی جهان وابسته ایم. از این رو سقوط موسسات مالی بزرگ و افت بازارهای سهام در جهان و آشفتگی مالی در کشورهای مختلف تاثیر خود را بر آفریقا نیز خواهد گذاشت.»
به گفته آقای شاو ادامه بحران مالی جهان می تواند روی برنامه های توسعه و خدمات اجتماعی در کل قاره آفریقا تاثیر بگذارد زیرا ادامه آن بستگی به کمک های موسسات خیریه بین المللی دارد.
بحران اقتصادی جهان می تواند در مواردی نیز برای مردم آفریقا مثبت باشد، که اين شامل کاهش قیمت مواد غذایی، هزینه سوخت و اصولا دیگر کالاهای مصرفی شود و در عین حال میزان نرخ سود بانکی را هم پایین آورد.
آقای شاو در زمینه اثرات بحران مالی جهان بر مردم فقیر هشدار داد، «قشر فقیر در سال جاری لطمه زیادی از افزایش نرخ تورم دید گرانی مواد خوراکی و بالا رفتن هزینه رفت و آمد برای مردم کم در آمد هزینه زیادی به همراه داشت.»
آگاهان بزرگترین خطر برای اکثر کشورهای آفریقایی را بمانند همیشه در گسترش میزان گرسنگی و فقر در این قاره می دانند و عقیده دارند باید در جهت غذا رسانی به افراد نیازمند در آفریقا سرمایه گذاری شود و همچنین برای ایجاد بازار اشتغال در آن منطقه کاری جدی صورت گیرد. کارشناسان این اقدام را بخشی از راه حل در بحران مالی جهان می دانند.