راوی خان، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن
رسانه های خبری گزارش داده اند ایالات متحده با اعزام حدود ۳۰ پرسنل یک یگان نیروهای ویژه به پاکستان، درصدد است تا با آموزش سربازان این کشور به مبارزه پاکستان با شورشیان در مناطق قبیله ای یاری رساند.
همزمان با دیدار ریچارد باوچر، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، از مناطق قبیله ای و دیدار با مقامات دولت پاکستان دوره های آموزشی نیز آغاز شد.
پاکستان در تلاش است تا افکار عمومی را به تلاش های هماهنگ این کشور با ایالات متحده در مبارزه با تروریسم جلب کند.
دولت پاکستان به سرکوب فعالیت شورشیان طالبان و جنگجویان القاعده در مناطق قبیله ای که از ماه اوت آغاز شده، ادامه خواهد داد.
همزمان با اعزام یگان نیروهای ویژه ایالات متحده برای آموزش ارتش پاکستان در منطقه، مقامات وزارت دفاع دو کشور اعلام کرده اند هرگونه عملیات مبارزه با شورشیان باید از جبهه پاکستان صورت گیرد.
ریچارد باوچر، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، پس از دیدار اخیر خود از مناطق قبیله ای اراده راسخ پاکستان و تمایل این کشور برای پیشبرد و به سرانجام رساندن مبارزه علیه جنگجویان را ستود.
وندی چمبرلین، سفیر پیشین ایالات متحده در اسلام آباد، می گوید چالش واقعی این است که مردم پاکستان دریابند هر دو کشور در حال مبارزه با یک دشمن مشترک هستند.
وی می گوید: « جای تاسف و تاثر بسیار است که بسیاری از مردم پاکستان به اشتباه تصور می کنند نقض قلمروها و تمامیت ارزی کشورشان توسط ایالات متحده از تهدید گروه های افراطی جدی تری است، گروه هایی که هتل هایشان را بمباران می کنند و رهبران احتمالی آن ها، نیروهای پلیس و مردم غیرنظامی را به قتل می رسانند.»
آفتاب شرپاو، وزیر کشور پیشین پاکستان، می گوید: « دلیل اصلی چنین برخوردی این است که اقشار فقیر مردم پاکستان احساس می کنند در بحبوحه این مبارزه قربانی شده اند و نقض مکرر مرزهای پاکستان و حمله های موشکی آمریکا نیز معضل را بغرنج تر کرده است. درک نادرست از جنگ علیه تروریسم به هدف قرار دادن مسلمانان تعبیر می شود و در نتیجه مسلمانان این کشور به طور فزاینده ای احساس می کنند قربانی شده اند.»
دولت جدید پاکستان با دعوت از ائتلافی متشکل از همه احزاب سیاسی به شرکت در جلسات پشت پرده پارلمان، در تلاش است تا نحوه عملیات جنگجویان خارجی در داخل مرزهای پاکستان توجیه کند.
دولت پاکستان، سه محور «گفتگو، توسعه و اقدام پیش گیرانه » را در صدر اولویت های خود قرار داده است.
حیدر مولیک، کارشناس ارشد دانشگاه عملیات ویژه مشترک وزارت دفاع ایالات متحده، می گوید: « احتمال کارساز بودن سیاست جدید وجود دارد. پرسش اصلی در اذهان عمومی پاکستان، تعیین سردمدار اصلی مبارزه با تروریسم در پاکستان است و دولت پاکستان باید با پیشبرد راهکاری برای جلب افکار عمومی این پرسش را برای همیشه پاسخ گوید».
مولیک می افزاید: « ممکن است چنین راهکاری حمایت اقشار مختلف را نیز به خود جلب کند و در نهایت به این نتیجه برسند که اگرچه با این جنگ موافق نیستند و به آنها تحمیل شده، اما باید با آن واقع بینانه روبرو شوند و امور کشور را به پیش ببرند».
وی می گوید موفقیت پاکستان در مبارزه با جنگجویان تنها زمانی ضمانت خواهد شد که هم فکری و همراهی مردم محلی را جلب کند و آن ها را به مخالفت با جنگجویان طالبان و القاعده برانگیزد.