لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۰

گزارش اقتصادی: بحران اقتصادی جهان در درازمدت به آفریقا لطمه خواهد زد


اسکات باب، خبرنگار صدای آمریکا

بحرانی که باعث آشفتگی وضعیت اقتصادی جهان و بازار سهام شده است، هرچند کشورهای آفریقایی را تحت تاثیر مستقیم خود قرار نداده است اما کارشناسان اقتصادی در آفریقا می گویند این قاره می تواند برای مدت طولانی از پیامدهای این شرایط بحرانی که موجب جلوگیری از دادن وام و سرمایه گذاری های صنعتی در جهان شده است لطمه ببیند.

نهادهای مالی آفریقایی علیرغم مشاهده فروپاشی های اقتصادی در کشورهای صنعتی دیگر جهان تا کنون درامان بوده اند. بنا بر گفته کارشناسان اقتصادی این مسئله به این دلیل است که بانک های آفریقایی تا امروز از دادن وام های پرخطر به ویژه در بازارمسکن خودداری کرده اند.

وایزمن انکوشولوح، رییس بانک «پان آفریکن کاپیتال هولدینگز» در ژوهانسبورگ، می گوید بحران های کنونی بی شک به اقتصاد آفریقا که رشدی به میزان ۵ درصد در سال داشته است لطمه خواهد زد:« ما بی اندازه نگران هستیم. با وجود آنکه این اثرات هنوز مشهود نیست اما آهسته شدن روند عادی سرمایه گذاری ها که دلیل اصلی رشد اقتصادی اخیر در آفریقا بوده است، با ادامه این بحران ها می تواند به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند.»

کارشناسان اقتصادی هشدار داده اند که رکود اقتصادی در کشورهای در حال توسعه با کاهش صادرات منجر به زیان سرمایه گذاران خارجی خواهد شد.

هم چنین آفریقایی های شاغل در کشورهای دیگر نیز ممکن است از ارسال وجوه برای اعضای خانواده های خود خودداری کنند.

رابرت شاو، اقتصاددان کنیایی، معتقد است تحولات اخیر به این دلیل که اقتصاد آفریقا به طور مستقیم و اجتناب ناپذیری با اقتصاد نقاط دیگر جهان ارتباط دارد می تواند بر اقتصاد آن قاره اثرات منفی به جای بگذارد:«ما هم به نوبه خود کمی از شکست اقتصادی، کمی از رد وبدل های بورسی و کمی هم از رکود اقتصادی در این کشورهای بحران زده متضرر خواهیم شد و در نتیجه پول کمتری به داخل سرازیر خواهد شد و سرمایه گذاری ها هم تقلیل پیدا خواهد کرد.»

شاو می گوید این بحران اقتصادی موجب ایجاد تحولاتی در ارسال هدایای مالی از سوی جوامع نیکوکار و تغییرات در بودجه برنامه های پیشبرد اجتماعی در آفریقا نیز خواهد شد.

انکوشولوح، اقتصاددان، امیدوار است که کشورهای پیشرفته جهان، علیرغم شرایط اقتصادی کنونی، هم چنین به پیشبرد بهزیستی و وضعیت زندگی مردم آفریقا وفادار بمانند:«سرسپردگی و رابطه تنگاتنگی که بین کشورهای پیشرفته و ملل آفریقایی وجود دارد به مرحله تکاملی تازه ای رسیده است که حتی با وجود مشکلات مالی کنونی و دشواری های کنونی شاید با کمی کاهش ادامه یابد. »

از سوی دیگر، رکود اقتصادی می تواند تاثیرات مثبتی نیز به جای بگذارد. از جمله کاهش بهای مواد خوراکی ، بنزین و وسائل و لوازم اولیه دیگر. این به نوبه خود می تواند فشارهایی را که بر بودجه خانواده ها وجود دارد کمتر و بهره وام ها را نیز کم تر کند.

با این حال آقای شاو هشدار می دهد که هر چند همه افراد جهان در معرض عواقب ناگوار این بحران اقتصادی قرار دارند اما مردم آفریقا از دیگر مناطق جهان آسیب پذیر تر هستند.

دست اندرکاران می گویند بزرگترین خطرات برای مردم آفریقا همیشه مسئله قحطی، فقر و گرسنگی بوده است و سرمایه گذاری های ناچیزی که می تواند از شدت و وخامت این شرایط کم کند در مقابل مبالغی که برای نجات اقتصاد جهانی از بحران کنونی هزینه شده است، بسیار ناچیز است.







XS
SM
MD
LG