راوی خانا، خبرنگار صدای آمریکا
کارشناسان پیش بینی می کنند که تعداد قابل توجهی از رای دهندگان جوان در انتخابات روز چهارم نوامبر آمریکا شرکت کنند.
نامزد انتخاباتی حزب دمکرات، باراک اوباما، و نامزد حزب جمهوریخواه، جان مک کین در فعالیت های انتخاباتی خود بیش از هر چیز کوشیده اند تا به این رای دهندگان جوان بین سنین ۱۸ تا ۳۰ سال که تعداد آن ها بالغ بر ۴۰ میلیون نفر است دسترسی پیدا کنند.
در سال ۲۰۰۴ و در زمانی که توجهی به آرای رای دهندگان جوان نمی شد ، تنها ۲۰ میلیون رای دهنده جوان در انتخابات شرکت کردند.
در حالیکه رقابت ها برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری به مراحل پایانی خود نزدیک می شود، کارشناسان می گویند که دامنه فعالیت های انتخاباتی به جذب آرای رای دهندگان جوان کشیده شده است.
امسال بیش از ۴۰ میلیون جوان آمریکایی بین سنین ۱۸ تا سی ساله واجد شرایط رای دادن هستند و در حال حاضر باراک اوباما و جان مک کین در تلاش اند تا رای آن ها را به دست آورند. درعین حال این جوانان هم مشتاقانه به این تلاش ها پاسخ می دهند.
جیسون استار، دانشجوی دانشگاه جورج تاون می گوید:«جوانان این مملکت خسته و نا امید شده اند و می خواهند همه چیز را عوض کنند.» او می گوید:« ما خواهان تغییرات در ساختار و سیستم سیاسی هستیم که قوانین ناقص را به وجود می آورد. من فکر می کنم برای جوانان این مملکت این یک نیرو و قدرت فوق العاده محسوب می شود.»
یک پژوهش تازه توسط انستیتوی سیاسی دانشگاه هاروارد نشان داده است که ۵۵ درصد از رای دهندگان جوان از طرفداران سناتور اوباما محسوب می شوند و ۳۲ درصد هم طرفدار سناتورمک کین هستند.
الکساندرا اکرز، رییس اجرایی بنیاد خصوصی دمکرات های جوان آمریکا می گوید:« مهم ترین مسائل مطرح برای جوانان آمریکایی امروز، مخارج هنگفت تحصیلات عالیه و بیمه سلامتی است. نسل ما کم تر از تمام نسل های گذشته از بیمه سلامتی برخوردار است ومجبور است که بهای روز افزون هزینه های درمان را از جیب پرداخت کند. هم چنین این نسل جوان بی اندازه نگران جنگ عراق می باشد.»
بنا برگفته خانم اکرز، بیشتر جوانان دمکرات در این کشور خواهان پایان فوری جنگ عراق هستند.
لسلی روتلج، از سازمان جمهوریخواهان جوان می گوید هواداران جوان حزب او با موارد مورد نظر سناتورمک کین کاملا هم گام هستند. به ویژه در مورد سیاست های او در رابطه با جنگ عراق:«آن ها می خواهند اطمینان حاصل کنند که دوستان آن ها، مردان و زنان سرباز در عراق وسائلی را که لازمه انجام کار در آن جا است را در اختیار داشته باشند تا بتوانند با انجام افتخار آمیز وظایف خود به وطن بازگردند.»
جیمی رولینز، دانشجوی دانشگاه جورج تاون معتقد است که هر دو نامزد انتخاباتی توانسته اند عناصر برانگیزنده ای باشند برای نسل جوان آمریکایی:« اوباما به طور حتم توانسته است پیام ایجاد تغییرات را به گوش ما برساند و مک کین هم هرچند از یک پیشینه میانه رو تر برخوردار است اما توانسته هر روز بیشتر توجه رای دهندگان جوان را به خود جلب کند.»
این روزها جوانان از طریق اینترنت و دسترسی به سایت هایی چون «فیس بوک» و «مای اسپیس» توانسته اند دوستان خود را هم به جریان انتخابات ریاست جمهوری علاقمند کنند.
بنابراین، نامزدهای انتخاباتی هم با استفاده از همین سایت های اینترنتی هرروز بیش از روز پیش به فعالیت های اینترنتی خود می افزایند و می کوشند تا آرای این رای دهندگان جوان را به خود جلب کنند.
تونی کانی، از سازمان دمکرات های جوان می گوید:« ما امروز می دانیم که تبلیغات تلویزیونی تاثیر لازم را برای کشاندن افراد به سوی صندوق های رای ندارد. اما می دانیم که مردم به دوستان، نزدیکان و آشناهای خود اطمینان دارند و بنابراین وقتی به آن ها بگویند من فلان نامزد را برای ریاست جمهوری انتخاب می کنم می تواند به مراتب موثرتر باشد. این نوع گفتمان بیش از هرچیز دیگر می تواند رای دهندگان جوان را به طرف صندوق های رای بکشاند.»