لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۴

گزارش سیاسی: نبرد سنگین مک کین و اوباما در ایالت های سرنوشت ساز


در دو هفته باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تعدادی از ایالت ها از جمله تگزاس و فلوریدا پیشاپیش شاهد صف طولانی و کم نظیر رای دهندگانی اند که قصد استفاده از امکان رای گیری زودهنگام را دارند. سناتور جمهوریخواه جان مک کین در راستای اطمینان از کسب حمایت بیشتر رای دهندگان در ایالت های سرنوشت ساز دیروز در میزوری بود و امروز به پنسیلوانیا می رود.

اما، سناتور دموکرات براک اوباما در تصمیمی غیرمنتظره اعلام کرد از روز پنج شنبه کمپین انتخاباتی خود را ترک کرده و برای دیدار مادربزرگ هشتاد و پنج ساله و بشدت بیمارش راهی هاوایی خواهد شد. در حالی که ، نظرسنجی ها ، در ایالت های صحنه نبرد از هر چه نزدیکتر شدن رقابت حکایت دارد نظرسنجی امروز رویترز و زاگبی برای نخستین بار طی دو هفته گذشته براک اوباما را با هشت درصد اختلاف از جان مک کین جلوتر نشان می دهد.

بر طبق نظرسنجی رویترز و زاگبی اوباما با پنجاه درصد از مک کین با چهل و دو درصد پیشی گرفته است. دو درصد صعود اوباما نسبت به آخرین نظرسنجی ناشی از تقویت پایگاه او در میان دو گروه مهم رای دهندگان افراد مستقل و زنان است.

اختلاف اوباما در میان رای دهندگان مستقل از یازده درصد به پانزده درصد و در میان زنان از هشت درصد به سیزده درصد افزایش یافته است.

البته نظرسنجی راسموسن پیشتازی اوباما را با اختلافی کمتر و تنها چهار درصد نشان می دهد.

اما، در ایالت های سرنوشت ساز آسیب دیده از بحران اقتصادی چون فلوریدا رقابت بسیار تنگاتنگ است.

اوباما در فلوریدا تنها با دو درصد از مک کین جلوست.

براک اوباما امروز با حضور گروه مشاوران اقتصادی اش از جمله اریک شمیت، مدیر عامل گوگل، پال ولکر، رئیس پیشین بانک مرکزی، و فرمانداران میشیگن، اوهایو، کلورادو و نیومکزیکو قصد برگزاری یک نشست اقتصادی با موضوع ایجاد کار را دارد.

اوباما در میانه ی کمپینی بسیار سنگین روز پنج شنبه از ایندیانا راهی هاوایی می شود تا دو روز را در کنار مادربزرگ بشدت بیمارش که حق مادری به گردن او دارد، باشد.

براک اوباما طی کمپین کم نظیر و تاریخی اش برای ریاست جمهوری همواره مادربزرگش را که در بزرگ کردن او نقشی محوری داشت به یاد داشت. زمانی که ماه اوت باتفاق خانواده اش راهی دیدن او بود بنظر به بیماری رو به وخامت او وقوف داشت.

آخرین باری که اوباما از مادربزرگش تقدیر کرد در سخنرانی اختتامیه کنوانسیون حزب دموکرات در دنور بود. جایی که از خودگذشتگی های او را در محروم کردن همه چیز بر خود برای تهیه مایحتاج لازم برای خودش برشمرد.

اوباما کمپین روز پنج شنبه در آیوا و ویسکانسین دو ایالت سرنوشت ساز را برای شاید آخرین دیدار با مادربزرگش به تعلیق در می آورد و روز جمعه همسرش، میشل، جای خالی او را در اوهایو پر خواهد کرد.

اما، برای گروهی کمپین انتخاباتی پیشاپیش به پایان رسیده است. سی و یک ایالت از جمله فلوریدای سرنوشت ساز با بیست و هفت رای کالج انتخاباتی برگزاری انتخابات پیش از موعد را آغاز کرده اند. آخرین نظرسنجی در فلوریدا اوباما را با چهل و نه درصد در برابر جان مک کین با چهل و هفت درصد در رقابتی شانه به شانه نشان می دهد. سناتور هیلری کلینتون که در فلوریدا از محبوبیت بالایی برخوردار است برای نخستین بار از ماه ژوئن به اوباما پیوست و حدود پنجاه هزار مشتاق حاضر را به مشارکت هر چه بیشتر دعوت کرد تا از تکرار ماجرای انتخابات سال دو هزار و شکست برای چند صد رای پرهیز شود.

اما، مشکلات فنی دستگاههای جدید رای گیری صف طولانی رای دهندگان را پشت حوزه های اخذ رای به انتظار نشانده است.

فلوریدا در دو انتخابات گذشته به پرزیدنت بوش رای داده است اما، گزارش حاکی از اینکه شصت درصد رای دهندگان جدید واجد شرایط شرکت در انتخابات دموکرات هستند امیدهایی تازه ای یافته اند. فلوریدا دومین ایالت آمریکا از لحاظ شمار مردمی است که خانه های خود را بدنبال بحران اقتصادی از دست داده اند و طی سال گذشته صد و پانزده هزار تن کار خود را از دست داده اند.

اما، کمپین مک کین از این رو کماکان امیدوار به حفظ سنگر فلوریداست که آرای غیابی فلوریدا تا کنون نشان می دهد دویست و نود و پنج هزار جمهوریخواه در برابر صد و نود و نه هزار دموکرات آرای خود را از طریق پست ارسال کرده اند.

سناتور جان مک کین که دیروز برای اطمینان از عدم تغییر رنگ ایالت بطور سنتی قرمز و جمهوریخواه میزوری به آبی به آن ایالت رفته بود اوباما را متهم کرد از طریق طرح مالیاتی اش به جای رشد اقتصادی در پی ایجاد تقسیم ثروت در جامعه است.

گروهی معتقدند در فاصله ی دو هفته مانده به انتخابات عدم حضور اوباما برای دیدار دو روزه با مادر بزرگش، مدلین دانهم، می تواند فرصت مغتنم انتخاباتی برای جان مک کین باشد تا خود را در کانون توجه رسانه ها قرار دهد. گروهی معتقدند اتفاقا بودن اوباما با مادربزرگش بسود او تمام خواهد شد.

به هر شکل اوباما روز شنبه احتمالا در نوادا فعالیت انتخاباتی خود را دوباره از سرمی گیرد.

مدلین دانهم که اوباما در سخنرانی معروفش درباره ی مسائل نژادی از او به عنوان مادر بزرگ سفید نام برد روز یکشنبه هشتاد و شش ساله خواهد شد.

مدلین دختر دفتردار یک شرکت نفتی است و اوباما بارها گفته است از او پاسخگویی، اتکای به نفس، عشق به آمریکا، و سختکوشی بدون عذر و بهانه را آموخته است.

در فاصله ی اندک مانده به انتخابات رای کاتولیک ها که حدود یک چهارم رای دهندگان را در آمریکا تشکیل می دهند و در ایالت های سرنوشت ساز نقش مهمی دارند در کانون توجه قرار گرفته است. کاتولیک های سفیدپوست در ایالت هایی مهمی چون اوهایو، پنسیلوانیا، و ویسکانسین نقش مهمی بازی می کنند. کاتولیک های لاتین تبار در انتخابات در نیومکزیکو، کلورداو، و نوادا بسیار تعیین کننده هستند.

نظرسنجی های متفاوتی درباره ی گرایش این گروه به اوباما یا مک کین وجود دارد اما، آنچه که مسلم است این گروه به نسبت حمایتشان از جان کری در سال دو هزار و چهار از براک اوباما بیشتر حمایت می کنند. سال دو هزار و چهار پرزیدنت بوش پنجاه و دو درصد رای کاتولیک ها را کسب کرد و سناتور کری چهل و هفت درصد. آخرین نظرسنجی پیو در نیمه ی اکتبر نشان می دهد که پنجاه و پنج درصد کاتولیک ها از اوباما و سی و پنج درصد از مک کین حمایت می کنند. اما، نظرسنجی روزانه ی واشنگتن پست هر دو کاندیدا را با چهل و هشت درصد برابر نشان می دهد.

XS
SM
MD
LG