باربارا کلاین، خبرنگار صدای آمریکا
کارشناسان سیاسی پیش بینی می کنند که رکورد شرکت کنندگان در انتخابات ماه آینده ریاست جمهوری آمریکا شکسته شود. بسیاری از این کارشناسان، افزایش احتمالی در تعداد رای دهندگان را به وجود تعداد بیشتری از جوانان رای دهنده در این انتخابات نسبت می دهند. هریک از این دو نامزد انتخاباتی در طول مدت فعالیت های انتخاباتی خود کوشیده اند تا با بیش از ۴۰ میلیون نفر از رای دهندگان جوان این کشور که بین سنین ۱۸ تا ۳۰ سال هستند ارتباط برقرار کنند.
در سال های گذشته، بسیاری از جوانان آمریکایی فکر نمی کردند که رای دادن اهمیت چندانی داشته باشد. هم چنین بنا برگفته این کارشناسان سیاسی، برای نامزدهای انتخاباتی و احزاب سیاسی نیز تا پیش از این رای جوانان اهمیتی نداشت و اغلب وجود این آرا را نادیده می گرفتند. اما امروز در آمریکا، جوانان این کشور بیش از پیش از لحاظ سیاسی فعال شده اند.
برای مثال، در انتخابات سال ۲۰۰۴ ، بیست میلیون جوان آمریکایی در روز انتخابات رای دادند. با این حساب به تعداد رای دهندگان جوان نسبت به انتخابات سال ۲۰۰۰ بیش از ۲ میلیون نفر اضافه شد.
کارشناس سیاسی، لاری ساباتو، پیش بینی می کند که تعداد کثیری از رای دهندگان جوان در انتخابات ماه نوامبر امسال شرکت خواهند کرد:«این رای دهندگان جوان، جوابگوی درصد لازم برای جمعیت هم سن و سال خود خواهند بود و به نظر من این یک تعداد قابل توجه است. پیش از این ها شمار جوانان رای دهنده به مراتب کم تر از درصد جمعیت آن ها بوده است. به ویژه درمقایسه با دوران اولیه رای گیری از جوانان در سال های دهه ۱۹۷۰ میلادی.»
امروز درسراسر ایالات متحده، دانشجویان در کالج ها و دانشگاه های مختلف به هم کلاسی های خود کمک می کنند تا مدارک لازم برای رای دادن را کامل کنند. جسیکا وایت یک دانشجوی ۲۱ ساله در دانشگاه ویرجینا است که به دیگر دانشجویان کمک می کند که برای ثبت نام برای شرکت در انتخابات فرم های لازم را پر کنند:«من شور و ذوق شدیدی در میان دانشجویان به ویژه دانشجویان سال اولی که برای جهت یابی به دانشگاه می آیند به شرکت در انتخابات می بینم. تقریبا همگی آنها به شدت هیجان زده هستند و می خواهند در این انتخابات شرکت کنند.»
استفانی یانگ، برای سازمانی به نام «راک دوت» یا «با رای همه چیز را تکان بده» کار می کند. او می گوید انتخابات امسال بر اساس مسائلی بنا گذاشته شده که اهمیت زیادی برای جوانان دارد. خانم یانگ می گوید این روزها باید شرایط اقتصادی، جنگ عراق و مسائل مربوط به بیمه سلامتی را در این رابطه در نظر گرفت. او می گوید جمعیت جوان ایالات متحده این روزها از روش هایی که این کشور در پیش گرفته است بسیار ناخشنود است. او می گوید بسیاری از جوانان با سناتور باراک اوباما هم عقیده هستند که در این موارد باید تغییرات اساسی به وجود بیاید.
نتایج پژوهش های تازه ای از انستیتوی سیاسی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که بیش از ۵۵ درصد از رای دهندگان جوان از حامیان سناتور باراک اوباما محسوب می شوند. سی و دو درصد از این جوانان رای دهنده از طرفداران سناتور مک کین به شمار می روند و این که فعالیت های انتخاباتی آقای اوباما بر اساس درنظر گرفتن اهمیت این رای دهندگان جوان پایه گزاری شده است.
سازمان هایی چون «با رای خود همه چیز را تکان بده» و «نظرخود را اظهار کن» با استفاده از تکنولوژی می کوشند تا ضمن علاقمند کردن اعضای جوان جامعه به پروسه سیاسی رای گیری، به آنها یاری دهند تا برای رای دادن ثبت نام کنند.
این جوانان با استفاده از تارنماهای اینترنتی چون «فیسبوک» و «مای اسپیس» با تعداد بی شماری از جوانان دیگر ارتباط برقرار می کنند. اعضای جوان این سازمان ها هم چنین برای ایجاد ارتباط به به مدارس و دانشکده های دیگر سفر می کنند تا با جوانان دیگر ملاقات کنند. نامزدهای انتخاباتی، اوباما و مک کین نیز از این تارنماهای اینترنتی استفاده می کنند تا ارتباط خود را با جوانان رای دهنده ای که می توانند به احتمال قوی تصمیم گیرنده های اصلی انتخابات چهارم نوامبر آینده ریاست جمهوری آمریکا باشند مستحکم کنند.