لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۹

گزارش: سخنان برنده جايزه صلح نوبل سال ٢٠٠٨ درباره مساله بيکاری جوانان در جهان


«مارتی آتيساری» رييس جمهوری پيشين فنلاند که برنده جايزه صلح نوبل سال ٢٠٠٨ شد ابراز اميدواری کرد که بردن اين جايزه تلاش های آتی او را برای برقراری صلح در جهان سهل سازد. او با تأکيد به مساله بيکاری جوانان در جهان که آنان را طعمه مقاصد خطرناک جنايتکاران و تروريست ها می کند اظهار داشت مبارزه با اين مشکل از برنامه های آتی او خواهد بود.

***

«مارتی آتيساری» رييس جمهوری پيشين فنلاند که کميته صلح نوبل او را «ميانجيگر بين المللی برجسته ای» ناميد از دريافت جايزه صلح نوبل سال ٢٠٠٨ ابراز خرسندی و قدردانی کرد.

او که از سال ٢٠٠٥ نامزد دريافت اين جايزه بود ابراز اميدواری کرد که بردن اين جايزه موجب جذب کمک های مالی و در نتيجه سهولت انجام تلاش های او برای برقراری صلح در جهان شود.

مارتی آتيساری که ٣٠ سال از زندگی خود را وقف سياست و بويژه برقراری صلح در جهان کرده است اظهار داشت «من اميدوارم فعاليتم را در زمينه کاريابی برای جوانان افزايش دهم. با توجه به رشد آتی جهان و مبارزه عليه تروريسم، اين مساله بزرگترين چالش جهان است. انتظار می رود در آينده يک ميليارد و ٣٠٠ ميليون جوان زير سی سال وارد بازار کار شوند که با در نظر گرفتن امکانات فعلی می توان فقط ٣٠٠ ميليون آنان را به کار گرفت. با يک ميليارد جوانی که اميد به کار و زندگی بهتر نخواهند داشت چه بايد کرد؟ آن ها بهترين وسيله برای اهداف تروريست ها و جنايتکاران خواهند بود. ما می بايد اين جوانان را آموزش دهيم و بودجه ايجاد کار را در اختيار آنان قرار دهيم.»

رهبران کووزوو يکی از اولين کسانی بودند که آقای آتيساری را شايسته دريافت اين جايزه خواندند.

هاشم تاچی نخست وزير کوزوو تلاش های مارتی آتيساری را در مذاکرات رهبران کوزوو و صربستان ستود و گفت «ما استقلال خود را به همت آقای آتيساری بدست آورديم او صلح ، ثبات و همکاری را به منطقه آورد. »

فاتمير سجدو رييس جمهوری کوزوو نيز از تلاش های مارتی آتيساری برای استقلال کوزوو قدردانی کرد و او را شايسته دريافت جايزه صلح نوبل خواند.

يکی از آخرين فعاليت های آقای آتيساری طرح استقلال کوزوو با سرپرستی بين المللی بود. توافقنامه صربستان و کوزوو که به همت او تهيه شده بود گرچه با مخالفت صربستان روبرو شد، ولی شالوده قانون اساسی فعلی کوزوو را تشکيل می دهد. رهنمون اعزام نيروهای امنيتی اتحاديه اروپا به کوزوو و قوانين اجرايی امروزه آن سرزمين نيز مرهون اين برنده جايزه نوبل است.

مارتی آتيساری از سال ٢٠٠٢ تمامی وقت خود را صرف برقراری صلح در جهان کرده است.

XS
SM
MD
LG