لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۰۱:۳۲

گزارش اجتماعی: تغییر قانون ارایه مواد غذایی در فروشگاه های ایالات متحده  


جریلین واتسون، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن

فروشگاه های مواد غذایی ایالات متحده موظف شده اند کشور محل تولید مواد غذایی را بر روی محصولات خود ذکر کنند.

میوه و سبزیجات تازه و بعضی از انواع گوشت از جمله مواد غذایی هستند که باید برچسب کشور محل تولید آن ها ذکر شود. در عین حال بسیاری از مواد غذایی از دستورالعمل جدید معاف شده اند.

قانون جدید که «برچسب کشور منبع » نام گرفته، فرصتی فراهم می می کند تا میلیون ها شهروند آمریکا از محل تولید و واردات مواد غذایی مصرفی شان مطلع شوند. این قانون برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ در کنگره تصویب شد.

از سال ۲۰۰٥، فروشگاه ها موظف شدند کشور محل تولید مواد غذایی دریایی را مشخص کنند اما اعمال فشار صنایع تولید مواد غذایی سبب شد چنین اقدامی تا هفته گذشته به تعویق بیافتد.

در حال حاضر، میوه و سبزیجات تازه، گوشت ماهیچه و برخی از انواع آجیل ها باید برچسب کشور منبع داشته باشند. در عین حال، این مقررات پیچیده شامل حال بسیاری از انواع مواد غذایی نمی شوند. در مقام مثال، گوشت هایی همچون جگر و زبان و نیز مواد غذایی پردازش، پخته و دودی شده، از این مقررات معاف هستند.

بعضی اوقات، گروهی از غذاها باید برچسب داشته باشند و در موارد دیگر از این مقررات معاف هستند. در مقام مثال، نخود فرنگی تازه و یخ زده باید برچسب داشته باشند اما رعایت مقررات برای فروش کنسرو نخود فرنگی ضرورتی ندارد.
سالادهای آماده ای که هویج و کاهو دارند و ظروف حاوی مخلوط میوه ها نیز باید از قوانین مشابهی پیروی کنند اما آجیل های مخلوط احتیاجی به برچسب ندارند.

این مقررات درضمن رستوران ها و سایر اماکنی که مواد غذایی ارایه می کنند را معاف کرده است. مقامات وزارت کشاورزی می گویند این قانون اعمال مقررات در فروشگاه های بزرگ مواد غذایی را در نظر داشته است.

طی سال های اخیر، ایالات متحده برای افزایش تنوع و خرید اقلام مقرون به صرفه واردات مواد غذایی را به شدت افزایش داده است. گرچه اخیرا مقررات برچسب کشور منبع بر مواد غذایی معمول شده اما به ندرت در فروشگاه های آمریکا اجرا می شوند. حفظ بهداشت و سلامت مواد غذایی یکی از دلایلی ست که برخی از خریداران اقلام مصرفی خود را با توجه بیشتری به کشور محل تولید خریداری می کنند.

یک نمونه از این نگرانی ها، باکتری سالمونه لا بود که موجب بیماری تعداد بسیاری شد و مقامات کشور، فلفل وارداتی مکزیک را عامل آن خواندند. از سویی دیگر، اسفناج های تولید کالیفرنیا بزرگترین نگرانی اخیر بود که سلامت بسیاری را در معرض خطر قرار داده بود.

اما در عین حال، مقررات برچسب کشور منبع تولید مواد غذایی شیوه ای ست که مردم را از گزینه های موجود در فروشگاه ها آگاه می کند. گروهی خرید مواد غذایی تولید داخل کشور و برخی محصولات وارداتی را ترجیح می دهند.

قانون برچسب کشور منبع به فروشگاه های مواد غذایی ۳۰ روز مهلت داده تا هرگونه نقض مقررات را اصلاح کنند. فروشگاه ها و توزیع کنندگان به ازای هر یک مورد نقض مفاد این قانون ۱۰۰۰ دلار جریمه خواهند شد.

به منظور تکمیل مراحل آموزشی اجرای این قانون بازرسان دولت تا ماه آوریل، ۶ ماه پس ازتصویب مقررات اقدامی به عمل نخواهند آورد.

برخی از طرفداران رعایت سلامت و بهداشت مواد غذایی از تصویب این قانون استقبال کرده اند. کریس والدراپ، رییس موسسه سیاستگزاری مواد غذایی در فدراسیون مصرف کننده آمریکا، اعمال مفاد این مقررات را موجب دسترسی مصرف کنندگان به اطلاعات مفید می خواند.

XS
SM
MD
LG