لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۰

گزارش سیاسی: کره جنوبی می گوید همسایه شمالی به دنبال ساخت کلاهک هسته ای است


کرت آشین، خبرنگار صدای آمریکا، سئول


رهبر نظامی کره جنوبی می گوید کره شمالی به دنبال ساخت کلاهک هسته ای است. این مقام ارشد نظامی کره جنوبی می گوید کره جنوبی در صدد است تا یک سلاح هسته ای به صورت موشک دوربرد ایجاد کند. این خبرصریح درحالی پخش می شود که کره شمالی به روال عادی به آزمایش سلاح های نزدیک برد خود در کرانه های غربی این کشور ادامه می دهد.

رهبر کره جنوبی، کیم تای یانگ می گوید به باور او کره شمالی در صدداست تا کلاهک هسته ای کوچکی تولید کند که از لحاظ اندازه قابل حمل بر روی یک موشک دوربرد باشد.

کیم روز چهارشنبه در یک اجلاس پارلمان این کشور به ایراد این بیانات پرداخت.

این نوع صراحت در بیان در این نوع موارد کم سابقه است. چراکه مقامات ارشد کره جنوبی اغلب در جمع درمورد مسائل امنیتی کره شمالی سکوت اختیار می کنند.

کیم اضافه کرد که به باور او کره شمالی به اندازه کافی پلوتونیوم دارد که بتواند هفت سلاح هسته ای تولید کند.

علیرغم فقر گسترده ای که کره شمالی دچار آن می باشد، این کشور در سال های اخیر بطور سنگینی به سرمایه گذاری برای خرید وسایل تکنولوژی تهیه موشک های دوربرد دست زده است و در حال حاضرصاحب صدها موشک دوربرد و نزدیک برد است که می توانند به مسافتی برابر با تمام کشور کره جنوبی و بخشی از ژاپن پرواز کنند. کره شمالی در یک آزمایش درسال ۱۹۹۸ موشک هایی با برد متوسط را بر فراز کشور ژاپن پرواز داد. در سال ۲۰۰۶ تنها چند ماه پیش از آزمایش های هسته ای در اعماق زمین، کره شمالی دست به یک آزمایش موشکی دور برد ناموفق زد که احتمالا این موشک ها می توانستند به ایالات متحده آمریکا برسند.

رسانه های کره جنوبی روز چهارشنبه اظهارات مقامات این کشور را عینا منتشر ساختند و نوشتند که کره شمالی روز سه شنبه دست به آزمایش های تازه ای زده است که در آن حداقل دو موشک نزدیک برد پرتاب شده است.

سخنگوی سازمان وحدت کره جنوبی، کیم هو نیون، روز چهارشنبه انجام آزمایش ها و پرتاب دو موشک نزدیک برد را تائید نکرد اما گفت که این آزمایش ها نبایست ایجاد نگرانی کند.

بنا برگفته آقای کیم هو نیون، درواقع موشک های نزدیک بردی که کره شمالی دست به آزمایش آنها زده است بخشی از روال عادی یک سری آزمایش هاست. او گفت که کره شمالی هرسال دست به انجام دوآزمایش از این نوع می زند.

کوچکترین اعمال نظامی از سوی کره شمالی همواره مورد توجه فوری و دقیق مقامات در کره جنوبی قرار می گیرد بویژه در شرایط نامعلوم کنونی که این سئوال را پیش آورده است که آیا کیم یانگ ، رهبر این کشور که در دوران نقاهت پس از یک سکته مغزی به سر می برد کنترل کشور را به دست دارد یا نه. پیونگ یانگ در اوائل هفته گذشته اعلام کرد که فعالیت های هسته ای خود را برای دسترسی به سلاح های اتمی از سر خواهد گرفت. این هفته همچنینن برابر است با چند سالگرد مهم در کره شمالی از جمله سالگرد پایه گذاری حزب کمونیست این کشور و دومین سالگرد آزمایش های اتمی آن.

XS
SM
MD
LG