لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۱

گزارش تحليلی: تروريسم و مقابله با آن در منطقه وزيرستان پاکستان


به گزارش روزنامه نيويورک تايمز مورخ سوم اکتبر، ۲۵۰ هزار نفر در نواحی شمال پاکستان از خانه و کاشانه خود آواره شده اند. صليب سرخ بين الملل چندين اردوگاه را در کوهپايه های شمال پاکستان و نزديک مرز با افغانستان برای اسکان اين آوارگان تأسيس کرده است. تروريست های طالبان و افراطيون مذهبی کوهپايه های مرزی ميان پاکستان و افغانستان را بصورت پناهگاه های خود درآورده اند، و ارتش پاکستان نيز بر عمليات ضد تروريست ها در اين ناحيه افزوده است.

هفته پيش، صليب سرخ بين الملل يک تيم جراحی را به مناطق شمال پاکستان اعزام کرد. هنوز منبع مستقل و موثقی رقم دقيق تلفات برخورد های ميان افراطيون مذهبی و قوای پاکستان را منتشر نکرده است، اما شدت اين برخورد ها بحدی ست که «مارکو سوچی» سخنگوی صليب سرخ بين الملل از نواحی ايلاتی شمال پاکستان بعنوان «منطقه جنگي» نامبرده است.

در چند ماه اخير نيروهای آمريکائی مستقر در افغانستان ۹ بار پناهگاه های تروريست ها در خاک پاکستان را هدف قرار داده اند. از سوی ديگر، آصف علی زرداری رئيس جمهوری پاکستان در سخنرانی اخير خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نيويورک، مبارزه با تروريست ها را در خاک کشورش وظيفه ارتش پاکستان خواند.

***

بمبگذاری انتحاری محل مسکونی اسفنديار ولی خان در شهر «چارساده» در شمال غربی پاکستان را هدف حمله قرار داد.

ولی خان رئيس حزب عوامی ملی و رئيس کميته روابط خارجی مجلس پاکستان است.

حزب عوامی ملی بعنوان تشکيلاتی لائيک در شمار احزاب تشکيل دهنده ائتلاف رئيس جمهوری پاکستان شمرده می شود، و چندين بار از اقدامات افراطيون مذهبی در آن کشور به شدت انتقاد کرده است.

ولی خان هر گونه مذاکره و مماشات با مخالفان مسلح را رد کرد، و شدت عمل با تروريست ها را موجه دانست.

اين تهاجم هنگام حضور تعدادی از مهمانان در مراسم عيد فطر در خانه اسفنديار ولی خان صورت گرفت. در اين بمبگذاری انتحاری ۴ تن کشته و تعدادی مجروح شدند.

به گفته مالک نويد رئيس پليس محل، بمبگذار انتحاری جوانی شانزده هفده ساله بود که بعد از اصابت گلوله محافظان به او خود را منفجر کرد.

ارتش پاکستان در پاسخ به افزايش حملات افراطيون مذهبی به اهداف غربی و شهروندان آن کشور حضور خود را در ولايت عمدتا ايل نشين وزيرستان آن کشور تقويت کرده است.

منطقه وزيرستان پاکستان ناحيه ايست که از ديد افسران پاکستانی و نظاميان آمريکائی مستقر در افغانستان بصورت جبهه اصلی مبارزه با تروريسم درآمده است.

از هنگام تجاوز اتحاد شوروی سابق به افغانستان در ۲۵ دسامبر سال ۱۹۷۹، تقريبا ۷۰ هزار پناهنده افغان تنها در ناحيه باجور وزيرستان زندگی می کنند.

مقام های پاکستانی بر اين باورند که تروريست ها از اماکن افغان های ساکن اين مناطق بعنوان پناهگاه، و از محل های کسب آنها بعنوان محلی برای اخذ ماليات استفاده می کنند.

به همين دليل و بر اساس آخرين گزارش ها، در اعلاميه ای که به امضای معاون استاندار محلی رسيده، به کليه مهاجران افغان ساکن منطقه باجور در مرز ميان پاکستان و افغانستان دستور داده شده حداکثر ظرف سه روز اماکن مسکونی و مغازه های خود را تخليه کنند.

XS
SM
MD
LG