سنای آمريکا بحث در باره توافقی تاريخی را شروع کرده است که می تواند به لغو يک ممنوعيت سی و چهارساله در تجارت اتمی با هند منجر شود.
سناتورها اواخر وقت امروز، چهارشنبه، به اين توافق رای ميدهند. مجلس نمايندگان توافق را هفته گذشته تصويب کرد.
براساس اين توافق آمريکا در ازای موافقت هند با انجام بازرسی های بين المللی از بعضی از تاسيسات اتمی اش، تکنولوژی و مواد اتمی را در اختيار هند ميگذارد.
پرزيدنت بوش اين توافق را گامی عمده در پيشبرد مناسبات آمريکا و هند توصيف کرده است.
کاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريکا نيز ميگويد اين توافق مناسبات ميان دو کشوری را مستحکم ميکند، که بزرگترين دمکراسی های جهان هستند.
مقامات ميگويند سناتورها امروز همچنين دو متممی را بررسی ميکنند که چگونگی واکنش آمريکا را در صورت اقدام هند به انجام يک آزمايش اتمی ديگر روشن خواهد کرد.
منتقدان بين المللی ميگويند اين توافق به تلاش های مربوط به جلوگيری از گسترش تسليحات اتمی لطمه وارد ميکند زيرا فروش تکنولوژی اتمی را به آنهائی که در مورد ضوابط و معيارهای حراستی و حفاظتی تعهدی کامل نداده اند، مجاز می شناسد .
هند جزو امضاکنندگان پيمان منع گسترش و اشاعه تسليحات اتمی نيست، و در سال های ۱۹۷۴ و ۱۹۹۸ تسليحات اتمی را آزمايش کرده است.