لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۱۷:۱۶

گزارش تحليلی: نشست براندازی بیماری مالاریا در سازمان ملل


رهبران جهان و هنرمندان بين المللی در نيويورک گرد آمدند تا بر تعهد خود به براندازی بيماری مالاريا تأکيد گذارند.

چندين کشور جهان، سازمان های بين المللی، بنياد های خصوصی خيريه و غير انتفاعي؛ برای محو اين بيماری تاکنون نزديک به سه ميليارد دلار اهدا کرده اند.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ٢٢٦، تعداد ٨٨١ هزار نفر جان خود را به علت ابتلا به مالاريا از دست دادند که بيشتر آنان کودکان زير پنج سال بودند.

***

در حالی که شمار کسانی که بدليل ابتلا به بيماری مالاريا جان خود را از دست می دهند به يک ميليون نزديک می شود دولت های جهان و سازمان های بين المللی تلاش می کنند برای براندازی اين بيماری که بويژه در آسيای جنوب شرقی و آفريقا نوزادان و کودکان نوپا را به دام خود می کشد چاره انديشند.

در نشست «براندازی بيماری مالاريا» که روز پنجشنبه در نيويورک برگزار شد مقامات بهداشت جهانی ابراز اميدواری کردند که بتوان اين بيماری را تا سال ٢٠١٥ ريشه کن کرد.

بان کي- مون دبير کل سازمان ملل متحد در اين نشست از دست اندر کاران و کسانی که برای مبارزه با مالاريا سرمايه گذاری کرده اند سپاسگزاری کرد و شيوه مبارزه با اين بيماری را سرمشقی برای ساير چالش های جهانی چون فقر گرسنگی و عدم تساوی زن و مرد خواند.

در نشست براندازی مالاريا که به رياست بان کي- مون برگزار شد سران چندين کشور، وزيران بهداشت ،و مديران سازمان های تجاری و صنايع شرکت داشتند.

هدف اين گرد همايی جلوگيری از مرگ و مير ناشی از مالاريا تا سال ٢٠١٥ و محو اين بيماری تا سال ٢٠٢٠ است.

تلاش برای براندازی اين بيماری مهلک در سال ١٩٩٨ با همکاری بانک جهانی و چندين آژانس سازمان ملل و سازمان های خصوصی مبارزه با مالاريا آغاز شد.

بونو خواننده مشهور آمريکايی که يکی از شرکت کنندگان در اين نشست بود پزشکان، دانشمندان و رهبران کشور های آفريقايی را که در مبارزه با اين بيماری تلاش می کنند ستود.

گوردون براون نخست وزير بريتانيا نيز اين گرد همايی را تاريخی خواند و پيشرفت های انجام شده در مبارزه با اين بيماری را سريع توصيف کرد.

به گفته جاکايا کيک وته رييس جمهوری تانزانيا مبارزه با اين بيماری در بسياری از نواحی آفريقا با موفقيت روبرو بوده است.

در همين حال کِوِن راد نخست وزير استراليا افزود برای براندازی مالاريا راه طولانی در پيش است.

بيل گيتس بنيانگزار شرکت مايکرو سافت و بنياد خيريه گيتس اعلام کرد اين بنياد ١٦٨ ميليون دلار ديگر نيز برای توليد واکسن مالاريا اهدا خواهد کرد.

سازمان های جهانی در مجموع سه ميليارد دلار برای براندازی اين بيماری اهدا کرده اند که فقط يک و يک دهم ميليارد دلار آن از سوی بانک جهانی تأمين شده است.

ولی رهبران شرکت کننده در اين نشست می گويند برای مبارزه قطعی با مالاريا و از بين بردن اين بيماری می بايد تا سال ٢٠١٠ بيش از ٦ ميليارد دلار جمع آوری شود.


XS
SM
MD
LG