لوییز رامیرز، خبرنگار صدای آمریکا، رام الله – مناطق اشغالی کرانه باختری
درقلمروهای فلسطینی همچون دیگر نقاط دنیا، مسلمانان با احترام به آداب مذهبی و روزه گرفتن، ماه رمضان را گرامی می دارند.
در ضمن ماه رمضان، زمان طلب عفو، خویشتن داری و عبادت برای یافتن رستگاری در آینده است.
در حالی که امسال، بسیاری از فلسطینیان رمضان را با درک واقعیت هایی همچون فقر و چشم انداز نامعلوم مراحل صلح با اسراییل سپری می کنند.
خانواده های مسلمان روزهای روزه داری را با غذاهای شاهانه، شیرینی های ویژه و شادی در کنار خانواده و دوستان خود افطار می کنند.
اما برای نیلا محمود، مادر ۹ فرزند، گذران این روزهای رمضان به نوعی بیشتر با نگرانی و هراس همراه است. تنها غذای افطاری او و خانواده اش آب و نان است.
نیلا محمود می گوید:« رمضان امسال، دشوارترین ماه روزه داری زندگی خود را پشت سر می گذاریم. همسرم نمی تواند کار کند. هیچ نهادی برای کمک به ما وجود ندارد. فراهم آوردن غذا بسیار دشوار شده است.»
همسر نیلا تا همین اواخر به اتهام توطئه برای حمله به سربازان اسراییلی در زندان بوده است. او هراس دارد مصاحبه در برابر دوربین تلویزیون بار دیگر وی را راهی زندان کند. پست های بازرسی اسراییلی خروج از مناطق اشغالی و یافتن شغل را برای وی غیرممکن کرده است.
در رام الله، شهری نزدیک به مناطق اشغالی کرانه باختری، حتی نور فانوس ماه رمضان نیز تاثیر چندانی در روحیه مردم این شهر ندارد. یک فروشنده فانوس می گوید وقتی مردم بیکار هستند، کاسبی هم کساد خواهد بود. او می گوید با این که جنس زیاد دارم، اما مشتری ها خیلی کم شده اند.
صلح با اسراییل ، آرزوی مردم اینجاست که به کرات از زبان بسیاری شنیده می شود. اما حتی در ماه رمضان هم، نادیده گرفتن واقعیت های تلخ بسیار دشوار است.
یک پسر بچه ۱۴ ساله فلسطینی می گوید هنوز جای گلوله های یورش چند سال پیش سربازان اسراییلی در دیوارهای خانه اش مانده است. او می گوید در ماه رمضان مردم را می بخشیم و دیگران نیز از خطاهای ما می گذرند.
از این پسر فلسطینی می پرسم حاضری اسراییلی ها را ببخشی؟ او می گوید بستگی دارد. اگر اسراییلی ها با من بد رفتاری کنند من هم آنها را نمی بخشم.
اندک افراد فلسطینی را می توان یافت که در موافقت نامه صلح و یا پایان دوره های خشونت بار چشم انداز امیدوارکننده ای می بینند.
در حال حاضر، نگرانی عمده بسیاری از مردم، افرادی همچون نیلا محمود، چالش روزمره برای سیر کردن خانواده هایشان است.