افراد مبتلا به « شیزوفرنی »، اغلب صداهایی می شنوند ویا چیزهایی می بینند که واقعیت ندارند.آنها ممکن است باورداشته باشند که دیگران قصد دارند به آنها صد مه بزنند. ترس وگریزازاجتماع نشان دیگری ازاین بیماری است.
درسایت انجمن عمومی سلامت روحی، شیزوفرنی یک بیماری مغزی مزمن، سخت و ناتوان کننده تعریف شده است.
این اختلال درمردان ازاواخرسن بلوغ تا اوایل بیست سالگی ودرزنان بین بیست و سی سالگی بروزمی کند. متخصصان براین باورند که کودکان کمتر دچار این اختلالها خواهندشد، اما آسیب کودکان مبتلا به این بیماری وخیم تراست.
این کودکان را اغلب با داروهای ضد اختلالات روانی جدید معالجه می کنند. اما آیا این داروها با قیمت بیشترتاثیربهتری ازداروهای قدیمی تروارزان تردارند؟ این انجمن با کمک تحقیقاتی که اخیراً توسط چهار دانشگاه ایالات متحده به عمل آمده است، به این سوال پاسخ منفی می دهد.
پژوهشگران صدونوزده نفرازگروه سنی هشت تا نوزده ساله را درمدت هشت هفته تحت مطالعه قراردادند. برخی را با «ریس پریدان» و یا «اولازاپین» دو داروازنسل جدید، و گروه دیگررا با داروی قدیمی تربه نام «مولیندان» مداوا کردند.
محققان دریافتند روند بهبود همه بیماران به یک صورت بوده، اما ریس پریدان واولازاپین باعث افزایش جدی وزن درآنها شده است.
درحقیقت، انجمن مذکورتحقیق بر روی اولازاپین را متوقف کرد زیرا بیماران تحت مداوا با افزایش وزنی درحدود 6 کیلوگرم مواجه شدند.
این مطالعات درروزنامه روانپزشکی امریکن ژورنال به ثبت رسیده است.
تحقیقات گذشته نشان داده کودکانی که در هنگام تولد پدرانشان از سن بالا برخوردار بوده اند بیشتردرمعرض ابتلا به شیزوفرنی وهمچنین بیماری توهم هستند.
درحال حاضر، دانشمندان به شواهدی دست یافته اند که نشان می دهد افراد مبتلا به بیماری دوگانگی شخصیتی نیزشامل چنین قاعده ای هستند. یکی ازعلایم این اختلال که درقدیم « مانیک دیپرشن » نامیده می شد تغییر شدید دررفتارواخلاق فرد است.
تحقیقات جدید درسوئد بیش ازسیزده هزاربیماررا با دوگانگی شخصیتی دربرگرفت. محققان با مقایسه آنها با افرادی درهمان گروه سنی و جنسی که دچاراین اختلال نبوده اند به این نتیجه رسیده اند که پدران 55 ساله و بالاتردرمقایسه با پدران بیست تا بیست و چهارساله، یک و سه دهم باربیشتراحتمال دارد کودکی مبتلا به دوگانگی شخصیتی داشته باشند. دانشمندان می گویند« پیرتربودن اسپرم در ناهنجاریهای ژنتیکی دخیل است.» این اطلاعات درمجله آرشیو روانپزشکی عمومی چاپ شده است.