دولت بوش از کنگره خواستار هفتصد ميليارد دلار برای يک مداخله عمده مالی با هدف تسکين دادن به تلاطم اقتصادی در جهان شده است
پرزيدنت بوش امروز، شنبه، در سخنرانی هفتگی راديوئی خود گفت اين مداخله دولت با توجه به خطری که بحران در بازارهای مالی برای مردم عادی در آمريکا بوجود آورده است ضروری و حياتی است.
خريدن قروض بد ناشی از وام های نکول شده توسط دولت از موسساتی مالی که از دادن چنين وام هائی ضرر و زيان ديده اند، بخشی از اين مداخله مالی است.
پرزيدنت بوش گفت اين مداخله مستلزم به خطر انداختن مبالغی کلان از پول های ماليات دهندگان است اما هزينه چنين اقدامی کمتر از اقدام نکردن است.
براک اوباما کانديدای رياست جمهوری از حزب دمکرات ميگويد از تلاش های هنری پائلسون وزير خرانه داری و بن بارنانکی رئيس بانک مرکزی که مسئوليت برنامه نجات را برعهده دارند، جانبداری ميکند.
سناتور اوباما که پاسخ راديوئی دمکرات ها را ايراد ميکرد گفت آنان بايد چاره ای بيابند که به مردم کمک کند تا بتوانند از پس قيمت های بالارونده بنزين و غذا برآيند، و به ايجاد شغل نيز کمک کند.
پيشترآقای پالسون گفته بود دولت
آمريکا آماده خرج کردن صدها ميليارد دلار در مداخله برای تسکين دادن به بحران
جهانی اعتبارات است.
قانونگذاران و مقامات دولت بوش برای تنظيم جزئيات اين برنامه نجات در واشنگتن تشکيل جلسه داده اند.
دمکرات ها و جمهوريخواهان روز جمعه گفتند در باره کليات برنامه دولت برای خريدن وام های بد از نهادهائی مالی که به سبب بحران در بازار مسکن با خطر سقوط مواجه شده اند، اتفاق نظر دارند. با اينحال قانونگذاران هنوز راجع به مواردی مشخص، از جمله اينکه دولت چه مبلغی به بانکها برای وام های بد پرداخت خواهد کرد، و يا اينکه دولت از نهادهای مالی در ازای کمک های فدرال چه خواهد گرفت، توافق نکرده اند.
بعضی از دمکرات ها خواستار آنند که فراهم کردن کمک برای صاحب خانه های آسيب ديده در بحران مسکن نيز بخشی از برنامه نجات باشد.
بورس ها در گوشه و کنار جهان در پی انتشار خبرهای راجع به برنامه نجات، بخش عمده ای از ضرر و زيانی را که در طول هفته متحمل شده بودند، جبران کردند.
تحليلگران ميگويند برنامه خارج کردن وام های بد از سيستم، نگرانی بازار را در مورد آينده اوضاع اقتصادی کم کرده است.
شاخص سهام در بورس ها دوشنبه گذشته در واکنش به سقوط بانک عمده سرمايه گذاری Lehman Brothers بشدت تنزل کرد. بانک مرکزی آمريکا بعدا برای نجات American International Group ، بزرگترين شرکت بيمه جهان، وامی هشتاد و پنج ميليارد دلاری داد. اين شرکت به سبب ضر و زيان عمده ای که از بحران مسکن ديده است در آستانه ورشکستگی بود.
مقامات آمريکائی ميگويند ميليون ها وام مسکن نکول شده است، و خانه هائی که وام های نکولی دارند به حراج گذاشته شده است. نکول وام های مسکن بنوبه خود به وام دهندگان و سرمايه گذارانی ضرر و زيان رسانده است که سهام موسسات مالی فراهم کننده وام های مسکن را خريده بودند.