لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۵:۱۹

جمهوری اسلامی دسترسی ایرانیان به جریان آزاد اطلاعات و عقاید را چالشی با مشروعیت خود تعبير می کند


جمهوری اسلامی دسترسی ایرانیان به جریان آزاد اطلاعات و عقاید را چالشی با مشروعیت خود تعبير می کند
جمهوری اسلامی دسترسی ایرانیان به جریان آزاد اطلاعات و عقاید را چالشی با مشروعیت خود تعبير می کند

اینترنت جریان آزاد اطلاعات و عقاید را، با اشاره انگشتان یک فرد امکان پذیر، ساخته است. جاذبه چنین امکانی در میان پارسی زبانان نمودار است. تحقیقات و مطالعاتی که در سال ۲۰۰۴ ميلادی انجام گرفت نشان داد زبان پارسی چهارمین زبان رایج و محبوب وب نگارها در اینترنت است، و استفاده از اینترنت در ایران بی وقفه رو به افزایش بوده است.

سازمان خبرنگاران بدون مرز، که از آزادی رسانه ها حمایت می کند، می گوید در سال ۲۰۰۴ ميلادی بیش از یک میلیون نفر در داخل ایران از اینترنت استفاده می کردند و امروز این رقم به هشت میلیون رسیده است.

اما دولت ایران دسترسی ایرانیان به جریان آزاد اطلاعات و عقاید را چالشی با مشروعیت و قدرت خود می بیند. در کارگاهی که به همت هیات عالی نظارت بر رسانه های دولتی آمريکا برای بررسی سانسور رسانه ها تشکیل شده بود، بابک یکتافر روزنامه نویس ایرانی تبار، زمینه فکری رژیم را تشریح کرد:

*** آنها این پدیده را تهدیدی مستقیم برای موجودیت و ثبات خود می بینند.

در نتیجه، دولت ایران برای کنترل استفاده از اینترنت از هیچ اقدامی فروگذار نمی کند و بر کوشش های خود می افزاید. بر اساس سياست رسمی جمهوری اسلامی تمام شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی باید به تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برسند، و اداره مخابرات بر اساس رهنمود دولت برای بستن هزاران وب سایت فیلتر گذاری می کند.

در سال ۲۰۰۶، مقامات ارتباط های با سرعت بالا را ممنوع ساختند، و اخذ (دانلود کردن) آثار فرهنگی غرب، از جمله آهنگ ها و فیلم ها، را دشوار کردند.

در سال ۲۰۰۷، دولت ایران بیش از ۱۰ وب نگار را دستگیر کرد. آنها اکثرا زنانی هستند که می خواهند به تبعیض بر اساس جنسیت در ایران پایان داده شود. در این ماه، چهار زن که برای وب سایت های فمینیستی مطلب می نوشتند به اتهام تهدید امنیت ملی هر کدام به شش ماه زندان محکوم شدند.

پائولا دوبریانسکی، معاون وزارت خارجه آمريکا در امور دمکراسی و جهانی و رییس مشترک کمیسیون مستقل آزادی جهانی اینترنت، آنرا ابزاری نیرومند برای گسترش دمکراسی و آزادی فردی تلقی می کند. وی می گوید مردم کشورهای آزاد وظیفه دارند از هزاران روزنامه نگار و شهروندانی پشتیبانی کنند که با محدودیت های وضع شده توسط

رژیم های سرکوبگری مانند ایران مبارزه می کنند. او نسبت به پیامد چنین کاری خوشبین است:

*** کوشش برای تنظیم و محدود ساختن آزادی بیان، با مشارکت دمکراسی های دیگر و سازمان های غیر دولتی برای مقابله با آن، سرانجام بجائی نخواهد رسید و نخواهد توانست موج خیزان دگرگونی دمکراتیک را عقب بزند.

پرزیدنت جرج بوش نیز امیدوار است و می گوید جوانانی که با آزادی برای مبادله کالا رشد کرده اند، در نهایت خواهان آزادی تبادل عقاید و افکار، بویژه از طریق اینترنت نا محدود، خواهند شد.

XS
SM
MD
LG