لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۹

سازمان ملل: شمار کشته شدگان غیر نظامی ماه اوت در افغانستان از هر زمان دیگری از هنگام سقوط دولت طالبان بالاتر بود


سازمان ملل متحد می گوید شمار غیر نظامیانی که در ماه اوت در افغانستان کشته شدند، از هر زمان دیگری از هنگام سقوط دولت طالبان در سال ۲۰۰۱ بالاتر بود.

ناوی پیلای، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل، می گوید در ماه گذشته ۳۳۰ تن کشته شدند، از جمله ۹۰ نفر که در حمله هوائی امریکا در ولایت هرات جانسپردند.

سازمان ملل متحد می گوید تا کنون در سال جاری بیش از ۱۴۰۰ غیر نظامی کشته شده اند که نزدیک به ۴۰ درصد نسبت به همین دورده در سال پیش بالا تر است.

بیش از نیمی از مرگ ها به حملات طالبان نسبت داده شده است.

پیلاری در بیانیه ای گفت شواهد معتبری وجود دارد که حاکی است طالبان یک مبارزه منظم تهدید و خشونت علیه غیر شهر وندان افغان را ، که به اعتقاد آنها از دولت افغانستان و نیروهای بین المللی حمایت می کنند، ادامه می دهند.

پیلای همچنین نسبت به افزایش تعداد حملات هوائی نیروهای بین الملی ابراز نگرانی کرد و خواهان کوشش های بیشتر برای پرهیز از وارد آمدن تلفات به غیر نظامیان شد.

روز سه شنبه همچنین، وزارت کشور افغانستان گفت ستیزه گران طالبان ۲۷۰ پلیس را در شش ماه گذشته کشته اند.

در رویدادی جداگانه، مقامات می گویند ستیزه گران طالبان روز سه شنبه یک افسر اطلاعاتی افغان، همسر و دو پسر او را در خانه آنها در ولایت کونار کشتند.

XS
SM
MD
LG