در حالی که چند ماه پيش يک اسقف اعظم مسيحی در موصل در شمال عراق دزديده و به قتل رسيد ستيزه گران اسلامگرا همچنان مسيحيان آن شهررا آزار و اذيت می کنند تا آنان را از خانه و کاشانه خود فراری دهند. هزاران مسيحی ساکن بغداد نيز پس از تهديد های مکرر شورشيان پايتخت را در سال ٢٠٠٤ ترک کردند. بسياری به کشور های همسايه گريختند و شماری در کردستان عراق که امن تر از ساير مناطق آن کشور است سکنا گزيدند. مسيحيان عراقی که به کردستان گريخته اند می گويند به پايتخت باز نخواهند گشت.
مسيحيان عراقی در کليسائی در زاخوی کردستان عراق برای صلح دست به نيايش برميدارند. بسياری از آنان پس از اين که شورشيان مسلمان دست به قتل مسيحيان زدند اموال شان را نابود کردند و کليساهايشان را به آتش کشيدند از بغداد گريخته و در کردستان عراق پناه گرفتند.
صدام حسين اقليت مسيحی عراق را تحمل می کرد ولی اجازه نمی داد کليساهای جديدی بنا کنند.
با سرنگونی رژيم صدام حسين افراط گرايان مسلمان به آزار مسيحيان پرداختند و آنان را تهديد کردند که در صورت عدم ترک منازل خود جانشان را از دست خواهند داد.
بسياری از اين مسيحيان به روستاهای کردستان عراق گريختند.
يوسف توما که سالها در بغداد زندگی ميکرد در سال ٢٠٠٦ به روستای زادگاه خود در کردستان بازگشت. او می گويد زندگی در بغداد برای خانواده او بسيار دشوار بود. وی ميگويد«نمی توانستيم به کليسا برويم. حتی نمی توانستيم در خانه خود بمانيم زيرا آن ها ما را می کشتند.»
برخی از اين مسيحيان به روستاهای مرزی عراق با ترکيه پناه برده اند.
دختر جوانی که در يکی از اين روستا ها زندگی می کند می گويد او رنج و عذاب بسياری ديده ولی هم اکنون در امنيت زندگی می کند با وجود اين هيچ امکان پيشرفتی برايش وجود ندارد. او حتی نمی تواند به تحصيلات خود ادامه دهد زيرا در آن روستا مدرسه ای وجود ندارد.
مسيحيان در روستای کارولا زندگی نوين و کليسای جديدی بنا کرده اند و دولت محلی کردستان عراق در خانه سازی و خرج روزمره به آنان کمک می کند.
سمير يوسف يکی از مسيجيان پناهنده شده به کردستان عراق که در بغداد منزل و يک مغازه داشت و بدنبال تهديد شورشيان مسلمان مجبور به ترک منزل و دارايی خود شد می گويد شيعيان برادر همسرش را در جلوی چشمان دختر کوچک او کشتند و اين کودک هنوز در بهت به سر می برد و نمی تواند صحبت کند.
برغم عدم وجود کار در اين روستا ها مسيحيان فراری تلاش می کنند با کشاورزی هزينه زندگی خود را بپردازند و تمايلی به بازگشت به بغداد را ندارند.
نوری المالکی نخست وزير عراق از مسيحيان خواسته است که به بغداد بازگردند و تعهد کرده است تدابير امنيتی برای حفظ جان و مال آنان را شدت بخشد ولی برغم بهبود نسبی امنيت در بغداد، گرو ه های بشر دوست می گويند بغداد هنوز برای مسيحيان امن نيست.