هو جينتائو رئيس جمهوری چين از قدرت های جهان خواستار انعطاف پذيری و تلاش برای پيشبرد چاره ای مسالمت آميز در اختلاف اتمی با جمهوری اسلامی ايران شده است.
شين هوا خبرگزاری دولتی چين اظهارات آقای هو را نقل کرد که گفته است فرصتی نادر وجود دارد که مذاکرات راجع به برنامه اتمی جمهوری اسلامی ايران از سر گرفته شود.
رئيس جمهوری جين امروز، يکشنبه در پکن با محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری اسلامی ايران ملاقات کرد.
آقای احمدی نژاد برای حضور در مراسم افتتاحيه پارا المپيک و ديدار با ورزشکاران معلول ايرانی به پکن رفته بود.
آقای هو از رئيس جمهوری اسلامی ايران برای کمک و حمايت های تهران پس از وقوع زلزله دوازدهم ماه مه، که بيش از هشتاد هزار نفر را در چين کشت، قدردانی کرد.
چين در مذاکراتی با آمريکا، بريتانيا، فرانسه، آلمان و روسيه در گير است که از جمهوری اسلامی ايران ميخواهد فعاليت های غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.
کشورهای غربی جمهوری اسلامی ايران را به تلاش برای توليد تسليحات اتمی متهم کرده اند. تهران ميگويد برنامه اتمی اش برای مقاصد صلح آميز است.
شين هوا خبرگزاری دولتی چين ميگويد آقای احمدی نژاد موفقيت چين را در برگزاری بازيهای المپيک به آقای هو تبريک گفت.