لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۸

گزارش تحلیلی: نقش صنعت دخانیات دراقتصاد اندونزی


گزارش تحلیلی: نقش صنعت دخانیات دراقتصاد اندونزی

کیتی همان – خبرنگار صدای آمریکا – جاکارتا

طی سالهای اخیر، تعداد افراد معتاد به مواد مخدر در اندونزی به طورچشمگیری افزایش یافته است و این کشوررا دررده کشورهایی همچون هند و چین که از بالاترین ارقام جهانی معتادان به سیگار برخوردارند، قرارداده است.
اخیرا" درکنفرانس دخانیات درجاکارتا، پایتخت اندونزی پژوهشگران موضع دولت درقبال این صنعت را به چالش کشیده اند.
دولت جاکارتا معتقد است صنعت دخانیات دررشد اقتصادی اندونزی نقش حیاتی ایفا می کند.
گرچه به نظرنمی رسد که استفاده ازدخانیات بخشی از رژیم آموزشی قهرمانی المپیک تیم بدمینتون اندونزی باشد، اما تبلیغات تلویزیونی این تیم نشان می دهد آمیزه ای از سیگار و ورزش پیروزی به همراه خواهند داشت.
امروزمردم اندونزی بیش از هر دوره دیگری ازتاریخ این کشور از دخانیات استفاده می کنند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده، بیش از ۷۰ میلیون بزرگسال به طورمرتب سیگار می کشند، رقمی که نسبت به ۴۰ سال گذشته به شش برابرافزایش یافته است.
هر سال حدود ۴۰۰ هزارنفر، به دلیل عوارض ناشی ازمصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند.
مولیانی ایندراواتی، وزیر دارایی اندونزی، درکنفرانس اخیر دخانیات گفت اندونزی نیازمند یک صنعت دخانیات سالم است.
مولیانی می گوید اقتصاد و کارآفرینی در صدر اولویتهای دولت قراردارند و صنعت دخانیات اندونزی، چه از نظر کشاورزی و چه تولید و فروش، شاهرگ زندگی میلیون ها تن از شهروندان کشور است.
"حسب الله تابرانی"، استاد بهداشت عمومی دانشگاه اندونزی می گوید ارایه چنین تصویری از ضرورت صنعت دخانیات نابجاست چرا که دولت مسئول پرداخت هزینه های خدمات پزشکی بیماری های ناشی ازمصرف دخانیات نیست .
وی می گوید: « درشرایط کنونی، به دلیل اینکه دولت با کمبود بودجه خدمات پزشکی روبروست، بار پرداخت هزینه های درمان ناشی از مصرف دخانیات را بر شانه های خود احساس نمی کند.
دولت تاکنون فقظ سه درصد بودجه دولتی سالانه خود را به خدمات پزشکی اختصاص داده است. »
جاکارتا ادعا کرده درصدد است آمارمصرف دخانیات بویژه درجمعیت جوان کشوررا کاهش دهد. اما مشخص نیست، دولتمردان کشوربرای دستیابی به این هدف چه راهکارهایی اندیشیده اند.
در جاکارتا، پایتخت اندونزی، مصرف دخانیات در بیشتراماکن عمومی ممنوع شده است. اما، درعین حال به ندرت این قانون که سه سال پیش تصویب شد، اجرا می شود.
تبلیغات شرکتهای سیگارسازی، غالبا درپارکها، کنسرتها و سالن های ورزشی به نمایش درمی آیند.
توبرانی میگوید شواهد چندانی مبنی برتعهد دولت به کاهش مصرف دخانیات مشاهده نمی شود.
وی می گوید: « من از دیدگاه متفاوتی به این امرمی نگرم. تبلیغات بی شمار دخانیات در جاده ها، درمقابل مدارس درسراسر کشوردیده می شوند.
اگرتصمیم دولت درکاهش مصرف دخانیات جدی ست، باید نمایش اینگونه تبلیغات در تلویزیون و نزدیکی مدارس ممنوع شوند.
حتی دررویدادهای ورزشی که جمعیت جوان در آن حضوردارد نیز، تبلیغات شرکت های تولید سیگار و دخانیات گسترده است. .»
گرچه قیمت مواد غذایی، حمل ونقل و مصرف انرژی افزایش یافته اما قیمت سیگارتغییری نکرده است.
معدل نرخ جهانی مالیات بر دخانیات، ۷۰ درصد قیمت فروش مقررشده است، در حالیکه دراندونزی این میزان ۳٧ درصد است.
برخی از سیگارهای پرفروش همچون «کرتک» و «کلاو» مالیات ۲۱ درصدی دارند.
دکتر سارا باربر که به تازگی پژوهش خود پیرامون صنعت دخانیات اندونزی را تکمیل کرده است، می گوید افزایش مالیات دخانیات نه تنها کاهش تعداد مصرف کنندگان سیگار را به همراه خواهد داشت بلکه به اقتصاد نیز کمک شایانی خواهد کرد.
وی می گوید:« خانواده های سیگاری، حدود ۱۱ درصد هزینه خود را صرف خرید سیگارمی کنند. ارقامی که صرف خرید دخانیات می شوند، هزینه های بسیارسنگینی هستند.
از سویی دیگر، کشاورزی و تولید دخانیات بخش های چندان سودآوری برای اقتصاد کشور نیستند و درواقع، به طورکلی دررده های پایین جدول دستمزد و بازده اقتصادی هستند.»
باربر می گوید:« افراد سیگاری، بیش از پنج برابررقمی را که صرف خدمات پزشکی و تحصیلات خود می کنند، برای خرید دخانیات هزینه می کنند.
هزینه های بسیار بسیارگزافی صرف دخانیات افراد سیگاری خانواده ها می شود، و چنین امری، برای سلامت و بهزیستی سایراعضای خانواده پیامدهای جدی خواهد داشت.
یافته های این پژوهش ثابت کرده است سوتغذیه، یکی ازپیامدهای اصلی عوارض ناشی از چنین سیاستی درهزینه های خانواده ها در اندونزی ست. »
تحقیق باربر در ضمن از این واقعیت حکایت می کند که درنهایت، افزایش مالیات منفعت اقتصادی بسیار چشمگیری برای دولت به همراه خواهد داشت.
درحال حاضر، بیش از ده درصد درآمد صنعت دخانیات، به عنوان مالیات به دولت پرداخت می شود.
وی می گوید افزایش مالیات سبب رشد این ارقام نیزخواهد شد.

XS
SM
MD
LG