کشورهای صنعتی گروهِ ۷ روسیه را بخاطر شناسائی استقلال اوستیای جنوبی و آبخازیا محکوم کرده اند و روسیه نیز این گروه را به «تعصب» در این مورد متهم کرده است. اوائل این هفته، وزرای امور خارجه کشورهای گروه ۷ اعلام کردند، به رسمیت شناختن دو ایالت جدائی طلب گرجستان «تعهد مسکو به برقراری صلح و امنیت در منطقه قفقاز را بزیر سئوال» برده است. در حالیکه آمریکا ادعای ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه دائر بر سازماندهی بحران اخیر آن کشور با تفلیس را بشدت رد کرده است، متحدین گرجستان در شورای امنیت سازمان ملل متحد شناسائی دو ایالت جدائی طلب آن کشور توسط کرملین را تقبیح کرده اند.
نیمه شب هفتم اوت، نیروهای دولت مرکزی گرجستان در تهاجمی به اوستیای جنوبی تلاش کردند، شینوالی مرکز استان جدائی طلب آن کشور را تحت کنترل درآورند، اقدامی که بلافاصله با عبور تعداد زیادی از سربازان و تانک ها و نفربرهای زرهی روسی از مرزهای شناخته شده بین المللی آن کشور در ناحیه قفقاز روبرو شد، بحرانی بین المللی با ابعادی گسترده را بوجود آورد، و در حالیکه هنوز عقب نشینی نیروهای روسیه از خاک گرجستان تکمیل نشده، با شناسائی یک جانبه استقلال اوستیای جنوبی و آبخازیا توسط مسکو در روز سه شنبه وارد مرحله جدیدی شد.
روز گذشته ژنرال آناتولی نوگوویتسین، معاون ستاد ارتش روسیه مدعی شد تعدادی گذرنامه آمریکائی در زیر زمین یکی از اماکن اوستیای جنوبی پیدا شده، و ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه نیز، اثبات شرکت داشتن شهروندان آمریکائی را در صحنه های نبرد کوتاه مدت قوای تفلیس و مسکو ، خطرناک توصیف کرد. از سوی دیگر، «ایراکلی آلاسانیا» همتای گرجی او، عملیات نظامی روس ها را همراه با پاکسازی نژادی و تخریب مایملک گرجی های بومی اوستیای جنوبی خواند، و از تهاجم روسیه بعنوان عملی در نهایت بی اعتنائی به اصول مسلم حقوق بین الملل، و با نتایجی غیر قابل پیش بینی برای منطقه نام برد.
گرجستان که از جمهوری های به اصطلاح خود مختار تشکیل دهنده اتحاد شوروی سابق بود، ۸ ماه قبل از فروپاشی آن امپراطوری، در آوریل سال ۱۹۹۱ مستقل شد و دو ایالت جدائی طلب اوستیای جنوبی و آبخازیای آن کشور پس از جنگی کوتاه در اواسط دهه ۱۹۹۰، عملا برای تقریباً دو دهه بصورت تحت الحمایه غیر رسمی روسیه درآمدند.
ویتالی چورکین سفیر روسیه در سازمان ملل متحد در پاسخ به اعتراضات بین المللی به تجاوز نظامی روسیه به خاک گرجستان و به ویژه شناسائی یکجانبه استقلال اوستیای جنوبی و آبخازیا توسط مسکو، صریحاً میخائیل شاکاشویلی رئیس جمهوری گرجستان را مسئول پایان دادن به تمامیت ارضی آن کشور دانست. «جان سوارز» سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد اقدام مسکو به شناسائی دو استان جدائی طلب گرجستان را تحرک نظامی یکجانبه برای ترسیم مرزهای کشور همسایه روسیه دانست، و «آله خاندرو وولف»، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد اقدام اخیر کرملین را چیزی به غیر از تجاوز و اشغال و تکه تکه کردن کشور مستقل و حاکم گرجستان، ندانست،.