لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۷

جبهه ملی فرانسه


خبرنگار صدای آمریکا در پاریس - طی هفته های آینده، احزاب سیاسی فرانسه به منظورگفتگو پیرامون گشودن فصل جدیدی درسیاست کشورجلساتی برگزار خواهند کرد.

«حزب جبهه ملی»، پرطرفدارترین و دست راستی ترین جنبش درکلیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز یکی ازشرکت کنندگان دراین دیدارهاست.

شش سال پیش، انتخاب رهبرحزب ضد مهاجرت فرانسه به مقام دوم انتخابات ریاست جمهوری، مردم این کشور را در بهت فرو برد. گرچه این حزب در مسند قدرت قرارندارد اما از صحنه سیاسی فرانسه خارج نشده است.

شرایط کنونی در فرانسه وضعیت مطلوبی برای «حزب جبهه ملی» فراهم آورده است. درنظرسنجی های عمومی نیکولاس سرکوزی، رییس جمهورمحافظه کار از محبوبیت چندانی برخوردار نیست. اقتصاد کشور با چالشهای جدی روبروست و مهاجرت غیر قانونی که در زمره مسائل کلیدی تبلیغات انتخاباتی حزب دست راستی و خواهان توقف قطعی پذیرش مهاجر در فرانسه است بسیاری از مردم این کشور را نگران کرده است.

از سویی دیگر، «حزب جبهه ملی»، با شکافهای درون ساختاری مواجه است و برای ادامه حیات خود با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند. در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، این حزب تنها اندکی بیش ازده درصد آرای مردم را از آن خود کرد که یکی از پایین ترین ارقام سالهای اخیربود و در ضمن در انتخابات منطقه ای سال جاری نیز برای دستیابی به حتی یک کرسی با شکست مواجه شد.

نونا مه یر، تحلیلگر جامعه شناسی سیاسی در مرکزCEVIPOV مستقردر پاریس می گوید ژان مری لوپن، رهبرهشتاد ساله این جبهه راه بلندی برای ایفای نقش راهبردی در پیش رو ندارد.

نونا مه یر تاکید می کند گرچه نگرانی های عمومی و نارضایتی نسبت به وضعیت اقتصادی کشورشرایط ایده آلی را برای حضور ژان مری لوپن فراهم می کند اما در برهه کنونی فرصتهای چندانی برای وی موجود نیست.

«حزب جبهه ملی» در پی پرداخت هزینه های تبلیغات انتخاباتی نامزدهای خود زیر بار یک بدهی ۱۳ میلیون دلاری رفته و نه تنها تعداد کارمندان خود را به طور قابل توجهی کاهش داده بلکه در صدد است تا اتومبیل ضد گلوله رهبر حزب و مقر اصلی خود را به فروش برساند.

به نظر می رسد اخیرا" یک دانشگاه چینی نسبت به خرید این بنا که در سن کلود، یکی از مناطق ثروتمند نشین حومه پاریس قرار دارد ابراز تمایل کرده است. گزارشها حاکی از آن است که خریدارآماده پرداخت رقمی حدود ۲۲ میلیون دلار بوده است.

لو پن، در مصاحبه تلفنی ازمنزل شخصی اش ازپذیرش شکست و یا بازنشستگی زود هنگام سرباز زد. لوپن می گوید سیاست به ورزش شباهت دارد. همه احزاب دچار جذرو مدهای بسیار می شوند. وی ضمن اشاره به دوران رکود احزاب سوسیالیست و کمونیست فرانسه می گوید حزب جبهه ملی وی تنها حزب نمایانگر ملی گرایی واقعی فرانسه است.

لو پن، درسن هشتاد سالگی، سالخورده ترین رهبر حزب در فرانسه است. حیات سیاسی او رقبای بی شماری را پشت سر گذاشته است و گرچه نسبت به گذشته مواضع میانه رو تری را اتخاذ می کند، هنوز سرشار از انگیزه و قدرت بسیار برای مبارزه است.
بونو مگرت ، یکی از رقبای دست راستی لوپن که چند سال پیش از همکاری با وی دست کشیدد، امسال از اتخاذ مواضع مصلحت اندیشانه وی انتقاد کرد.

اما در عین حال، لوپن درموضع گیری های سخت گیرانه خود نسبت به سرکوب جنایت و مهاجرت و انتقاد از نیکولاس سرکوزی، رییس جمهور فرانسه تغییری حاصل نکرده است.

وی براین باور است عملکرد آقای سرکوزی تاسف آوربوده و او برای اجرای وعده های انتخاباتی خود شکست خورده است.
آقای لوپن، رییس جمهور فرانسه را به فریب دادن وزرای انتخابی خود و تمایل بیش از اندازه به سمت سیاستهای اروپایی متهم می کند. لوپن ماه نوامبرسال گذشته باردیگردرمقام رهبر حزب خود برگزیده شد و به نظر نمی رسد که اندیشه بازنشستگی زود هنگام را درسر بپروراند.

حزب جبهه ملی برای انتخاب جانشین آقای لوپن با اختلاف نظرهایی روبروست. برونو مگرت، معاون اول و هم حزب تندروی او و نیز مارینه، جوان ترین دختر لوپن، که خون تازه و میانه روی بیشتری را در رگ های این حزب به جریان انداخته است از جمله نامزدها ی جانشینی رهبرکنونی هستند.

نونا مه یر، تحلیلگر مقیم پاریس می گوید: « مشکل اصلی سالخوردگی روزافزون ژان ماری لوپن رهبراین حزب و اختلاف نظرهای جدی پیرامون جانشین اوست. مشکل اصلی اینست که جانشینی مری لوپن، دختراو که توجه ویژه رسانه ها را به خود جلب می کند با مخالفت اعضای قدیمی این حزب روبرو شده که نسبت به مدیریت ورهبری وی اعتراض دارند. هنوز مشخص نیست چه آینده ای پیش روی این حزب که مدتهای نسبتا" طولانی ست حیات آن رو به افول بوده قرار دارد.

از سویی دیگر، درشرایطی که ستادهای انتخاباتی از پشتیبانی اعضای حزب و از حمایت فعالان سیاسی طرفدارخود محروم اند، پیروزی این حزب درانتخابات غیر ممکن به نظر می رسد.»

حزب ملی، در گذشته نیز روزگارهای دشواری را پشت سر گذاشته است.

حتی لوپن نیز در اظهار نظرهای جنجال برانگیز خود در اواخر دهه ۹۰ میلادی خشم بسیاری را در فرانسه بر انگیخته بود.

بیست سال پیش، وی به دلیل اظهارنظری که وقایع هولوکاست را مسئله حاشیه ای جنگ جهانی دوم خوانده بود ناچار به پرداخت جریمه سنگینی شد و سال جاری نیز با تکرارهمان گفته ها باردیگر جنجال آفرین شد.

منتقدان لوپن را نژادپرست می خوانند اما وی جنین اتهامی را مردود می شمارد.

احزاب دست راستی، در سراسر اروپا حامیان متفاوتی دارند. این احزاب، حضور خود را کماکان در کشورهای همچون سوئیس، هلند، دانمارک و اتریش حفظ کرده اند.

ارقام نظرسنجی های اخیر حاکی از آن است که درانتخابات سال ۲۰۱۰، احزاب دست راستی دموکرات سوئد، چهاردرصد ازآرای مورد نیاز برای ورود به پارلمان سوئد را کسب خواهند کرد.

لوپن معتقد است ارزشهای حزب او که بربینان خانواده و وطن دوستی استوار است همواره در کشورش طنین انداز و زنده خواهد بود.

اما مه یر براین باور است دیدگاه مردم فرانسه متوجه مسائل دیگری ست و گرچه به نظر می رسد رشته های امید خود را ازدولت برسرقدرت بریده اند اما چنین رفتاری را در ضمن می توان به دل بریدن مردم از سیاست و یا کشش بیشتر به سمت اولیویر بسانسه نو، ستاره جوان ونوظهورحزب دست چپی تعبیرکرد.

XS
SM
MD
LG