روز دوشنبه اعلام شد که پاکستان بسیاری از حسابهای بانکی که گمان میرفت استفاده کنندگان آننهایتا گروه طالبان خواهند بود را مسدود کرده است . روز جمعه گفته شد درپی گفتگوی تلفنی رییس جمهوری آمریکا و فرانسههر دو گفته اند در روش کارشان برای مبارزه با تروریزم کوچکترین وقفه ای وجود نخواهد داشت .
این درحالی است که هفته گذشته جدا از ده سرباز فرانسوی هشتسربازدیگر از ناتو که ملیت آنها لهستانی و کانادائی اعلام شد در افغانستان کشته شدند .در چنین شرائطی روزنامه فیگارو گفتگوئی با رئیس ستاد ارتش فرانسه ژنرال ژان لوئی ژرگولن انجام داده که حاوی نکات جالبی است .
قبل از توجه به گفته های او باید دانست که برخی از احزاب فرانسه اظهار تمایل کرده اند تاحضور نظامی فرانسه درافغانستان در مجلس به بحث و رای گیری گذاشته شود امری که آقای سرکوزی با آن موافقت کرده وقرار است روز سه شنبه وزیر امور خارجه، آقای برنار کوشنر و وزیر، دفاع آقای هروه موورن در برابر کمسیون خارجی مجلس حاضر شوند . آخرین آمار میگوید 55 در صد مردم فرانسه مایلند ارتش کشورشان خاک افغانستان را ترک کند ، بسیاری دولت آقای کرزای رابه عدم کفایت از جمله در امر مقابله با کشت خشحاش متهم کرده اند.
آنها میگویند کشت خشخاش از سال دو هزار تا کنون از سه هزار تن به هشت هزار تن در سال افزایش یافته است.در گفتگوی روزنامه فیگارو در پاسخ به پرسش اول مبنی بر اینکه عکس العمل مردم فرانسه را در برابر کشتار ده سرباز فرانسوی چگونه تحلیل میکنید ، رئیس ستاد ارتش فرانسه میگوید من مرتب تکرار کرده و میکنم که زمان عملیات ساده نظامی در خارج از کشور بسر آمده و روز به روزعملیات تبدیل به یک جنگ واقعی شده است ودر نتیجه هر عمل و ماموریت میتواند با چنین حوادث دردناکی روبرو شود .
از نظر رئیس ستاد ارتش فرانسه رضایت اخلاقی تنها در زمانی خواهد بود که ماموریت به نحو قابل قبول و با موفقیت انجام گرفته باشد وگرنه دلیل اینکه ماموریت ها دشوار شده اینست که هر روز تردید و عدم باور ها عمومی تر میشود . برای مثال ما با ارتش یک دشمن خاص روبرو نیستیم تا نحوهشناخته شده ای ازعملیات را روبرو داشته باشیم ، بلکه گروه های تروریستی با عملیات اغلب انتحاری به دام نیفتنی هستند و این در برابر قدرت وتجهیزات نظامی ما میتواند هراز گاه رویاروئی کند . نکته دوم و مهم تکثیر سلاح به نسبت قابل ملاحظه نزد تروریست هاست.روزنامه فیگارو میپرسد پس آیا تکرار چنین حوادثی باز هم ممکن خواهد بود و ژنرال ژرگولن میگوید ما از شش سال پیش در این منطقه حضور داریم این اولین باراست که ستیزه گران توانستند با عملیات همآهنگ شده ، دست به چنین عملیاتی بزنند
. ما قبلا با بمب های دست سازو یا عمل انتحاری فردی روبرو شده بودیم و ساده تر بگویم امروز بعد از حادثه هر کس میتواند نظریه و راه حلی را مطرح کند اما از نگاه تخصصی کار به این سادگی نیست .در ذهن سربازان ما انجام وتکرار چنین حوادثی میتواند دائمی باشد .در پاسخ بعدی ژنرال ژرگولن به این مسئله میپردازد که درافغانستان چه طرحی را میتوان به اجرا درآورد ، او میگوید بایستی با جدیت بیشتری به مسئله نگاه کرد او اضافه میکند پاسخ فقط نظامی نیست باید دایره های امنیتی و اجرائی را بیشتر کرد ، باید پلیس و ارتش افغانستان را بیش از پیش تعلیم داد تا هر چه زودتر منطقه کابل را به نیروهای افغانی سپرد این کار قطعا با مشکلاتی همراه خواهد بود اما دلیل نمیشود که آنراانجام نداد .
در مورد اینکه آیا باز هم باید نیرو به افغانستان اعزام کرد من مسئله را اینگونه مطرح نمیکنم زیرا نظامیان همیشه میگویند نیرو کافی نیست وافکار عمومی همیشه خلاف آنرا میگوید . به باورمن بهترین راه در درجه اول رسیدن به هدف با امکاناتی است که در محل موجود است وبعد از آن حد اکثر استفاده از تاکتیک و اطلاعات .رئیس ستاد ارتش فرانسه معتقد است اگر امروز قرار باشد مهمترین جبهه مبارزه با تروریزم را نام ببریم باید به افغانستان اشاره کنیم وترک این کشور از سوی فرانسه که عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل است به چهره این کشور لطمه وارد خواهد ساخت وآقای سرکوزی روز دوشنبه تکرار کردکه عضویت دائمی در شورای امنیت سازمان ملل وظیفه ومسئولیت هائی را میطلبد . امروز از گرجستان گرفته تا افغانستان جنگ یک حقیقت است و دلیلی ندارد که فرانسه موضوع را کمتر از سایر کشورها جدی نگیرد .