لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۹

گزارش تحليلی: بازخواست رئيس سازمان تربيت بدنی بخاطر نتايج ايران در المپيک


تيم اعزامی ايران با ٥٥ ورزشکار به بيست و نهمين دوره بازيهای المپيک تابستانی در چين با کسب يک مدال طلا توسط هادی ساعی، تکواندو کار، و يک برنز توسط مراد محمدی، کشتی گير آزاد به کار خود پايان داد و در رتبه پنجاه و يک قرار گرفت.

کاروان ورزشی ايران چهار سال پيش در المپيک آتن با دو طلا، دو نقره و دو برنز مقام بيست و نهم را کسب کرده بود اما در مسابقات امسال با ٢٢ پله نزول و قرار گرفتن در جايگاه پنجاه و يکمی، انتقادات زيادی را در داخل کشور متوجه خود کرد. بطوريکه تعدادی از نمايندگان مجلس و رسانه های گروهی خواستار استعفای محمدعلی آبادی رييس سازمان تربيت بدنی از سمت خود شده اند.

اين در حالی است که محمد علی آبادی، رئيس سازمان تربيت بدنی، پس از آنکه مراد محمدی کشتی گير آزاد کار به برنز دست يافت ، گفت ناکامی صورت نگرفته است. معاون رئيس جمهوری با ناکام ندانستن تيم ايران شرايطی را فراهم نمود تا منتقدان به سياست های ورزشی دولت بيشتر از پيش واکنش نشان دهند و مديران دولتی را مقصر اصلی ناکامی تيم ايران معرفی کنند. حتی مصطفی هاشمی طبا رئيس سابق سازمان تربيت بدنی نيز لب به انتقاد گشود و گفت: «مديريت ورزش کشور المپيک را جدی نگرفته و در سطح المپيک کار نکرده است.»

پيشتر، علی کفاشيان، رئيس کميته ملی المپيک، گفته بود که هشت ميليارد تومان برای آماده سازی تيم ايران هزينه شده است و انتظار می رود در هفته اول تا چهار مدال نصيب تيم ايران شود. اما سياستگذاری ها و پيش بينی های مقامات ورزشی به سرانجامی نرسيد. کميته ملی المپيک که کفاشيان در راس آن است به عنوان يک نهاد مستقل برای برنامه ريزی به منظور کسب نتايج خوب در المپيک موفق عمل نکرده است و به نوعی به يکی از نهادهای وابسته به سازمان تربيت بدنی که در اختيار دولت است، تبديل شده است.

محمود احمدی نژاد دوست و معاون سابق اش در شهرداری تهران، محمد علی آبادی را در راس ورزش کشور قرار داد. کارشناسان ورزشی به وجود باند بازيها در بدنه دستگاه ورزشی کشور اعتراض دارند و معتقدند که اين امر موجب شده تا از متخصصان و کارشناسان ورزشی به درستی استفاده نشود. موضوع بی کفايتی ها در مديريت ورزش بدانجا رسيده است که عده خواهان استعفای محمد علی آبادی شده اند. سايت خبری تابناک، نزديک به محسن رضائی، در اين زمينه می نويسد: «آقای علی آبادی فکر نمی کنيد وقت رفتن است!؟» همچنين گفته می شود بودجه ورزش به درستی توزيع نمی شود و مقامات بالا آن را حيف و ميل می کنند. علی حق وردی مربی باسابقه کشتی که پس از شش ماه فعاليت در کنار تيم ملی کشتی تنها دو ماه مانده به المپيک چين از اين تيم جدا شده، معتقد است که به مربيان پاداش و حقوق داده نمی شود و به همين دليل انگيزه ای برای يک مربی نمی ماند.

در واقع؛ نبود برنامه ريزی بنيادی و عدم استفاده از نيروهای متخصص، ورزش ايران را با بحران مواجه کرده است. محمد رضا بيات، عضو هيئت علمی دانشگاه تهران، معتقد است: «ورزش در كشور ما حتی جزء اولويتهای فرعی هم نيست، در آمريكا شنا جزء يكی از درسهای آموزش و پرورش است كه امثال فلپس را تربيت ميكند تا مدالهای طلای شنا را درو كند. آمادگی جسمانی جزء كارهای اصلی كشورهای اروپايی است، در ايران طرح جامع برای گسترش ورزش داده شد اما، عاقبت آن بايگانی بود.»

به عقيده کارشناسان ورزش، چنانچه به ورزش از همان مدارس اهميت داده شود نتيجه ای بهتر بدست خواهد آمد. متاسفانه در ايران دولتمردان ورزش را به عرصه رقابت های شخصی خودشان تبديل کرده اند. چندی پيش، رئيس سازمان تربيت بدنی قصد داشت رياست فدراسيون فوتبال ايران را نيز بر عهده بگيرد اما با هشدار فيفا به ايران، محمد علی آبادی مجبور به عقب نشينی شد. از سويی دولت احمدی نژاد در تحولات فدراسيون های ورزشی دخالت می کنند و تا به حال علت اصلی بسياری از جابجائی ها در فدراسيون های کشتی و وزنه برداری بوده اند. اين در حالی است که فدراسيون های ورزشی به موجب قانون بايد مستقل از دولت و سازمان تربيت بدنی فعاليت کنند.

اگر چه مشکلات روحی ورزشکاران از جمله دلايل شکست آنها طرح شده اما اينک، انتقادات فراوان از مقامات دولتی به عنوان مقصر اصلی شکست ها، موجب شده تا تعدادی از نمايندگان مجلس از رئيس سازمان تربيت بدنی درخواست کنند تا در مجلس حضور يافته و به سوالات آنها در مورد علل ناکامی تيم اعزامی ايران به چين پاسخ دهد. با اينکه اکثريت مجلس را طرفداران دولت تشکيل داده اند اما شکست های سنگين ورزشکاران به حدی مهم و جدی بوده که نمايندگان نتوانسته اند از ان چشم پوشی کنند.

XS
SM
MD
LG