مقامات اسرائيلی از آماده شدن برای آزاد کردن صد و نود و نه زندانی فلسطينی درروز دوشنبه برای ابراز حسن نيت به محمود عباس رئيس خودمختاری فلسطينی خبر ميدهند. اسامی سعيد ال عتبا، که طولانی ترين مدت حبس را در ميان فلسطينيان محبوس در اسرائيل گذرانده است، و محمد ابوعلی، يک قانونگذار جناح فتح، جزو ليست زندانيانی است که قرار است آزاد شوند. اين دو، به مجازات حبس دائم محکوم شده بودند.
اهود اولمرت نخست وزير اسرائيل اوايل اين ماه پس از مذاکراتی که با آقای عباس داشت برنامه هائی را برای آزاد کردن زندانيان اعلام کرد. اين دو رهبر در نوامبر گذشته مذاکرات صلح را با هدف رسيدن به توافقی تا پايان سال جاری، از سر گرفتند.
مقامات
فلسطينی از تصميم اسرائيل برای آزاد کردن زندانيان استقبال کردند، اما بعضی از
آنان نسبت به شانس رسيدن به يک توافق جامع صلح تا پايان سال جاری بدبين اند.
کاندولیزا رایس وزیر امورخارجه آمریکا هم اکنون در حال عزیمت به اسرائیل و سرزمین های فلسطینی است تا گفتگوهائی درباره کوشش های مربوط به صلح با طرفین به عمل آورد. این گفتگوها امروز دوشنبه آغاز خواهد شد.
وزارت امورخارجه آمريکا ميگويد خانم رايس در اين سفر با مقامات ارشد اسرائيلی و فلسطينی ملاقات خواهد کرد. اين وزارتخانه ميگويد مذاکرات صلح در چارچوب مجموعه ای از مسائل دوجانبه و منطقه ای انجام ميگيرد .
يک سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا روز جمعه گفت خانم رايس کماکان به راه حل موسوم به دو کشوری برای پايان دادن به مناقشه پای بند است، اما سعی نميکند توافقی را تحميل کند.
روز شنبه دو قايق حامل فعالان طرفدار فلسطينيان و کمک های نوعدوستانه، که اسرائيل به رغم محاصره دريائی نوار غزه با عبور آن ها موافقت کرد، به ساحل غزه رسيد. هزاران فلسطينی از چهل و چهار فعالی که از هفده کشور آمده بودند، در ساحل استقبال کردند. اسرائيل ميگويد چون قايق ها تهديدی عليه امنيت نبودند به آنها اجازه ورود به ساحل غزه داده شد.
در چارچوب محاصره دريائی غزه، اسرائيل ورود بعضی کمک های نوعدوستانه به غزه را مجاز می شناسد.
آتش بسی که در ماه ژوئن حاصل شد مستلزم آن است که اسرائيل بتدريج با ورود
اقلامی بيشتر به غزه موافقت کند، مشروط بر آانکه حماس مانع از شليک های راکتی ستيزه
گران به شهرک های اسرائيل شود. اسرائيل گذرگاههای مرزی را چندين بار در واکنش به حملات
راکتی فلسطينی ها بسته است.