در شصت و یکمین سالگرد استقلال پاکستان، پرویز مشرف رئیس جمهوری آن کشور در بیاناتی خواستار سازش سیاسی احزاب و دستجات پاکستانی شد. رئیس جمهوری پاکستان تعهد کرد مبارزه با انواع ترور را ادامه دهد و گفت کشور او بیش از هر چیز محتاج ثبات سیاسی برای ترمیم اوضاع اقتصادی خود است. در همین حال، تعداد تلفات بمبگذاری در غرب پاکستان به ۸ نفر بالغ شد.
نيمه شب چهارشنبه يک بمبگذاری انتحاری که دو غیرنظامی و ۶ پلیس پاکستانی را از پای درآورد و ۹ تن دیگر از ماموران نیروهای انتظامی را مجروح کرد، در شهر لاهور اتفاق افتاد، شهری با ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت، و مرکز ایالت شرقی پنجاب، که به دلیل اهمیت تاریخی - فرهنگی آن به «قلبِ پاکستان» معروف است. در این حادثه نیز به منظور افزایش تعداد تلفات و خسارات جانی، بمبگذار انتحاری از تعداد زیادی پیچ و مهره و میخ و ساچمه استفاده کرده بود.
هنوز کسی یا گروهی مسئولیت این حادثه را قبول نکرده، اما یک روز قبل از آن سخنگوی طالبان مسئولیت بمبگذاری یکی دو ماه قبل در اتوبوس نیروی هوائی پاکستان در شهر پیشاور با ۱۴ کشته را به عهده گرفت، اقدامی که به گفته این سخنگو به تلافی عملیات ارتش پاکستان علیه شبه نظامیان افراطی در ولایات همرز با افغانستان صورت گرفته است.
در همین حال، قانونگذاران پاکستانی از احزاب حاکم آن کشور در حال تهیه فهرستی از اعمال خلاف برای استیضاح رئیس جمهوری آن کشور اند، امری که تحقق آن مستلزم دریافت رای مثبت دو سوم نمایندگان مجالس پاکستان است. در همین رابطه، باوجودیکه در قانون اساسی پاکستان از آن یاد نشده، نمایندگان سه استان از چهار استان آن کشور از پرویز مشرف خواسته اند از قوه مقننه رای اعتماد دریافت کند.
یوسف رضا گیلانی نخست وزیر ۵۶ ساله پاکستان نیز امروز در مراسم شصت و یکمین سال استقلال آن کشور ضمن تأکید بر اهمیت سازش گروه های سیاسی، با اشاره ای نه چندان غیر مستقیم به دوران ریاست جمهوری پرویز مشرف، از بسر آمدن دوران دیکتاتوری و سرکوب یاد کرد، فردی که از سال ۱۹۹۹ تا فوریه امسال و روی کار آمدن دولتی مخالف با او، حکمران مسلط پاکستان و متحد نزدیک ایالات متحده در جنگ با ترور بود.
***
امروز، جمعه، سخنگوی پرويز مشرف برخی گزارش های مطبوعات را که گفته اند وی ترجيح ميدهد از مقام خود استعفا دهد تا مورد استيضاح قرار گيرد، بی اساس خواند.