لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۱

گزارش تحليلی: کشتی فرنگی ایران ناکام بزرگ


در شرايطی که کشتی آزاد ايران در سال جاری نتوانسته بود انتظارات طرفداران اين ورزش را برآورده کند و با مشکلاتی که خاص کشتی ايران است – مديريت جديد هم موفق نبود- همه ی اميد ايران - در بازيهای المپيک پکن - به کشتی فرنگی و ستاره هايی همچون حميد سوريان بود.

درحاليکه ايران ٣٦ سال اين اقبال را نداشته است - چشم به فرنگی کاران اعزامی خود بسته بود. اما آنها نيز از شکستنِ طلسم ٣٦ ساله کشتی فرنگی ايران -برای کسب مدال المپيک- عاجز ماندند وهر پنج نماينده ايران توفيقی نيافتند.

در يک نگاه گذرا به عملکرد تيم اعزامی کشتی فرنگی – در می يابيم بهترين نتيجه کشتی فرنگی ايران در المپيک پکن- مقام پنجمی حميد سوريان- در وزن ٥٥ کيلوگرم اين رقابتها بود. سوريان- قهرمان جهان- کسی که با سه مدال طلای جهاني- شايستگی بر گردن آويختن مدال خوش رنگ طلا را داشت - از اين مهم بی نصيب ماند.

حميد سوريان - پيش از اين بازيها در آمادگی کامل بسر ميبرد ومدال و مقام المپيک در حد و توانش بود اما اين کشتی گير ناکام شد و شايد ديگر برای سوريان و کشتی فرنگی ايران اين بخت بوجود نيايد . رسيدن به رقابتهای کشتی فرنگی المپيک در دوره های آتی نيز- با اما و اگر روبروست .

از گوشه و کنار شنيده ميشود - تصميم بر آن است که در بازيهای المپيک در آينده- تنها کشتی در رشته آزاد بر گزار شود و کشتی فرنگی از اين رقابتها حذف گردد. اما واقعاً چرا هميشه قدرت بدنی در ورزشکاران ايرانی - نقطه ضعف است -چرا کشتی گير قهرمان جهان که در مسابقات بازيهای المپيک برغم برتری تکنيکی و فنی از- نظير مانکيف شکست خورد.

اين درست که مانکيف کشتی گير کوتاه قامت روس در نهايت به مدال طلا رسيد اما سوريان به لحاظ شکست روحی -نتوانست حتی مدال برنز را از آن خود کند. چرا ؟ - چه اتفاقی در اردوی ايران رخ داده که اينگونه پسر طلای کشتی ايران – بزرگترين ناکام المپيک پکن نام گرفت؟!

بهر حال - پس از او علی محمدی - سامان طهماسبی - قاسم رضايی و مسعود هاشم زاده نيز شکست خورده و از دور رقابتها حذف شدند. کشتی فرنگی ايران در تاريخ بازيهای المپيک هيچگاه به مدال طلا نرسيده و فقط صاحب دو مدال نقره و برنز شده است. آنهم در المپيک ١٩٦٠ رم- محمد پذيرايي- ايران را به مدال برنز رساند و دوازده سال طول کشيد تادر المپيک ١٩٧٢ مونيخ رحيم علی آبادی مدال نقره را برگردن آويزد.

جالب آنکه در بازيهای المپيک ١٩٩٢ بارسلون - سرمربی فعلی تيم ملی کشتی فرنگی ايران -رضا سيم خواه- تا آستانه مدال پيش رفت - ولی بدليل آنکه در وزن کشی شرکت نکرد- از رسيدن به سکو محروم ماند. هرچند که همه علاقمندان به کشتی به خاطر دارند که اين اهمال و اشتباهِ کادرفنی تيم ملی و مسؤلان چه تلخی گران قيمتی را سبب شد.

اما نبودِ تماشاگر در رقابتهای کشتی گيران فرنگی ايرانی در پکن نيز خود يکی از اهمال کاريهای جديد مسولان ورزش ايران است. و در راس آن کيمته ملی المپيک و مسولان کاروان ورزشی و سازمان تربيت بدنی ايران قرار دارد که چاره ای برای اين مهم نينديشيده است.

گفته ميشود- ايرانيان مقيم پکن و ديگر شهرهای چين که از راههای دور و نزديک خود را به محل برگزاری مسابقات کشتی رسانده بودند- موفق به حضور درورزشگاه کشتی دانشگاه کشاورزی شهر پکن نشدند.

طی روزهای اخير- گزارش‌هايی از عدم حضور ايرانيان مقيم چين برای تشويق ملی پوشان ايران- در بازيهای المپيک بدست رسيد که آنرا مورد انتقاد قرار داده بود. اينکه ايرانيان همواره حمايت خود را از ورزشکارانشان دريغ نداشته اند بر هيچکس پوشيده نيست- اما اينکه برای تهيه بليت بايد از مدتها قبل تدابير لازم انديشيده شود- چيزديگری است که بايد از کميته ملی المپيک ايران پرسش شود.

گفته ميشود- بليتهای دريافتی از کميته بين المللی المپيک IOC در رشته هايی بوده که ايرانيها در آن رقابتی نداشتند. برخی از کارشناسان اين را عُذری بدتر از گناه تلقی ميکنند ونبود هماهنگی ميان مسئولان ذيربط را باعث سرگردانی ايرانيان ميدانند.

XS
SM
MD
LG