لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۹

آیا طلوع یک ابر قدرت جدید یعنی روسیه میتواند به نفع سناتور جان مک کین عمل کند


گفته می شود که حمله نظامی روز دوشنبه چهارم ماه اوت روسیه به گرجستان، یکی از جمهوری های شوروی پیشین گامی در جهت آن است که روسیه دارد باز به صورت یک ابرقدرت در صحنه جهانی پدیدار میشود.

روسیه که حتی بودجه نظامی اش نسبت به سال قبل از آن حدود بیست و نه در صد افزایش یافته است؛ میخواهد مانند گذشته در مقام یک ابر قدرت در جهان حضور داشته باشد.

در جامعه بین المللی اما، حمله روسیه به جمهوری گرجستان بلافاصله با اعتراض بیشتر کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین سازمان ملل متحد روبرو شد. اما چنین اتفاقی چگونه ممکن است برانتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاًثیر گزارد؟

سناتور جان مک کین کاندیدای احتمالی حزب جمهوری خواه برای ریاست جمهوری آمریکا، مخالفت خود را از چند سال پیش با حضور روسیه بصورت فعلی در جامعه جهانی در چند مورد ابراز داشته و در حقیقت سیاستی ضد روسیه را در پیش گرفته و در موارد مختلف با سیاست های دولت پرزیدنت بوش در نزدیکی با روسیه مخالفت کرده است.

سناتور مک کین با حضور روسیه به عنوان یک عضو در گروه کشورهای صنعتی جهان موسوم به گروه هشت مخالف بوده و حتی در سال ۲۰۰۶ میلادی از پرزیدنت بوش خواسته بود تا نشست گروه هشت را در سنت پطرزبورگ روسیه تحریم کند. سناتور مک کین که پیش از حمله نظامی روسیه به گرجستان در هفته گذشته، همیشه از موضع سختی در باره روسیه سخن گفته، اکنون با قاطعیت همان سخنان گذشته خود را تکرار میکند و این مسئله فرصتی است تا وی بیشتر به راًی دهندگان آمریکائی نشان دهد که تجربیاتش در سیاست خارجی تا چه اندازه برخوردار از اهمیت است. تجربیاتی که به ویژه با حضور یک ابرقدرت دیگر در جهان ملموس تر خواهد شد.

سناتور مک کین بلافاصله پس از حمله نظامی روس ها به گرجستان گفت آقای پوتین نخست وزیر و ديميتری مدوديف رئیس جمهوری روسیه باید درک کنند که پی آمدهای منفی شدید دراز مدت چنین عملی چه تاًثیری بر روابط دولت آنان با آمریکا و اتحادیه اروپا خواهد گزارد. این شدیدترین نظراتی است که تا بحال سناتور مک کین در اظهاراتش درباره روسیه بکار برده است.

سناتور اوباما که در ابتدا عکس العمل ملایم تری ابراز داشته بود، اکنون مواضع نزدیک تری با سناتور مک کین اتخاذ کرده است.

در روز گذشته سرانجام تمام موارد اتخاذ شده از سوی دو سناتور داوطلب ریاست جمهوری آمریکا یعنی سناتور مک کین و سناتور اوباما در باره حمله نظامی روسیه به گرجستان منطبق با یکدیگر بود.

اکنون هر دو سناتور از عضویت گرجستان در سازمان پیمان دفاعی آتلانتیک شمالی – ناتو- پشتیبانی می کنند. هر چند که پیش از آن سناتور مک کین «ناتو» را تشویق کرده بود که با عضویت گرجستان در سازمان دفاعی پیمان آتلانتیک شمالی موافقت کند و نپذیرفتن آن کشور را به صلاح امنیت منطقه ندانسته بود.

سناتور مک کین با «میخائیل ساکاشویلی» روابط نزدیکی داشته و تا بحال چند بار از جمهوری گزجستان که در حال پی ريزی یک دموکراسی نوپا ميباشد؛ دیدار کرده است. سناتور مک کین در سال ۲۰۰۵ میلادی همچنین طی نامه ای به کمیته صلح نوبل، آقای ساکاشویلی را برای دریافت این جایزه معرفی کرد.

یک سناتور دیگر نیز به همراه سناتور مک کین معرفی نامه دریافت جایزه صلح نوبل را برای رئیس جمهوری متمایل به غرب گرجستان امضاء کرده بود. سناتور هیلاری ردهام کلینتون، سناتور دموکرات از ایالت نیویورک و نامزد پیشین ریاست جمهوری آمریکا.

XS
SM
MD
LG