لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۶

گزارش تحليلی: تنش های قومی در غزه و اقدام انساندوستانه اسرائيل



بدنبال درگيری های شديد ميان نيروهای امنيتی حماس و يکی از گروه های فلسطينی طرفدار جناح فتح در نوار غزه، تعدادی از اين افراد به اسرائيل پناهنده شدند. مقامات فلسطينی نيز می گويند، حداقل دو تن از اعضای نيروهای امنيتی حماس در درگيری های جديد با طرفداران گروه رقيب فتح در شهر غزه کشته، و ۱۶ نفر ديگر زخمی شده اند. روز جمعه نيروهای امنيتی حماس ۱۵ تن از طرفداران جناح فتح را در حومه شهر غزه بازداشت کرده بودند.

اهوت اولمرت نخست وزير اسرائيل در گفتگو با خبرنگاران در يکی از جلسات هفتگی کابينه آنکشور، پناهنده شدن تعدادی از فلسطينيان درگير با حماس در نوار غزه به اسرائيل را تائيد کرد، و ايساک هرزوک وزير رفاه و امور اجتماعی اسرائيل نيز، تحرک آن کشور در شرايط استثنائی در چند روز اخير را اقدامی انسان دوستانه خواند.

درگيری های درون گروهی چند روز گذشته ميان فلسطينيان، با يورش نيروی های امنيتی حماس به محل سکونت يکی از گروه های طرفدار فتح موسوم به هيلِس در حومه شهر غزه آغاز شد. طايفه ای که با وجود تکذيب آنها، به گفته مقامات حرکت مقاومت اسلامی، به مسئولان بمبگذاری هفته گذشته در باريکه غزه که منجر به کشته شدن ۵ تن از نيروهای حماس شد، پناه داده اند.

تا به حال ۳ تن از نيروهای امنيتی حماس و ۶ تن از اعضای خانواده فلسطينی هيلِس در درگيری های شديد درون جناحی در نوار غزه از پای درآمده، حداقل ۹۰ نفر زخمی شده، بيش از يکصد و هشتاد تن از طرفداران فتحِ مقيم نوار غزه به اسرائيل پناه برده اند، و نيروهای اسرائيلی نيز با توجه به شرايط ويژه يکی دو روز اخير بر شدت اقدامات امنيتی خود در اطراف گذرگاه های مرزی ميان باريکه غزه و اسرائيل افزوده اند، درگيری گروه های رقيب فلسطينی با يکديگر با استفاده از مسلسل و آتش بار در حوالی يکی از گذرگاه های مرزی ميان غزه و اسرائيل بنام «ناهال اوز» از شدت بيشتری برخوردار بود، و سربازان اسرائيلی ۲۲ فلسطينی زخمی شده در اين درگيری ها را به درمانگاه ها و مراکز درمانی شهرهای جنوبی آن کشور، از جمله شهرک اشکِلتون انتقال دادند.

افرادی که شهادت آنها حاکی از شدت درگيری های ميان جناح های رقيب فلسطينی ست، بعد از پيروزی حماس بر طايفه فلسطينی هيلِس و بازداشت بيش از ۵۰ تن از اعضای آن در شهر غزه، حسنی مبارک رئيس جمهوری مصر و محمود عباس رئيس تشکيلات خود گردان فلسطينی از اهوت باراک وزير دفاع اسرائيل خواسته بودند، به جنگجويان فراری فلسطينی طرفدار جناح فتح به اسرائيل، پناه داده شود.

حرکت مقاومت اسلامی در ژانويه سال ۲۰۰۶ در انتخابات در غزه به پيروزی رسيد، ادامه درگيری های سياسی آن با جناح رقيب فتح سرانجام به اخراج خشونت آميز سازمان آزاديبخش فلسطين از باريکه غزه منجر شد، و از آن زمان تا کنون، اين شديد ترين درگيری های درون جناحی فلسطينيان به شمار می رود.

XS
SM
MD
LG