یک دادگاه ترکیه موافقت کرده است به پرونده ۸۶ نفر که به توطئه چینی برای سرنگونی دولت اسلامگرای آن کشور متهم هستند رسیدگی کند.
رسانه های ترکیه گزارش می دهند دادگاه جنائی استانبول دادخواست علیه مظنونین را قبول کرده و قرار است نخستین جلسه خود را در ماه اکتبر تشکیل دهد.
دادستان ها ۸۶ نفر را هفته پیش تحت پیگرد قرار دادند، آنها به تشکیل یک سازمان تروریستی یا شرکت در آن و تحریک خشونت با هدف سرنگونی دولت رحب طیب اردوغان نخست وزیر متهم هستند.
دادخواست یک شبکه سکولار افراطی معروف به ارگنکان را هدف گرفته است. (ارگنکان نام یک سرزمین افسانه ای است که گفته می شود زمانی ترک ها برای فرار از هجوم مغول ها در آنجا پناه گرفتند.)
در اوائل ژوئیه، مقامات امنیتی ترکیه دو ژنرال بازنشسته را در ارتباط با تحقیقات دستگیر کردند. گزارش می رسد در میان متهمان چند روزنامه نگار نیز دیده می شوند. ۲۶ نفر دیگر روز چهارشنبه به ظن مشارکت در توطئه بازداشت شدند.
بسیاری از دستگیر شدگان ماه ها است بدون اتهام در بازداشت به سر می برند. رهبر اوپوزیسیون می گوید دولت از تحقیقات برای خاموش ساختن مخالفان خود استفاده می کند.
تحقیق درباره ارگنکان در ماه ژوئن سال پیش و پس از آن آغاز شد که پلیس یک جعبه اسلحه و مهمات در خانه ای در استانبول پیدا کرد.
این ماجرا بر تنش های سیاسی در ترکیه، که با پیشنهاد انحلال حزب حاکم توسعه و عدالت به دلیل فعالیت های اسلامی روبروست، افزوده است. قرار است دادگاه عالی کشور هفته آینده بحث درباره این پیشنهاد را آغاز کند.