در حالی که سناتور جان مک کین، سناتور جمهوری خواه و کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا رقیب دموکرات خود، سناتور باراک اوباما را متهم میکند که در برنامه سیاست خارجی خود دارای تجربه لازم نیست؛ سناتور اوباما هفته آینده برای نخستین بار راهی عراق است تا چگونگی حضور نیروهای آمریکائی را از نزدیک در عراق مشاهده کند.
تا بحال یکی از موارد مهم اختلاف نظر بین دو سناتور داوطلب ریاست جمهوری آمریکا مسئله خروج نیروهای آمریکا از عراق است که نهايتأ میتواند در تغییر نظر راًی دهندگان آمریکائی به ویژه مستقل ها مؤثر باشد. سناتور اوباما بارها گفته است که اگر به ریاست جمهوری آمریکا بر گزیده شود، سربازان آمریکائی را طی ۱۶ ماه به کشور باز خواهد گرداند.
اما با توجه به یک تحول جدید که در بامداد روز جمعه هیجدهم ژوئیه اعلام شد، دیگر نمیتوان با قاطعیت گفت که آیا مسئله خروج نیروهای آمریکائی از عراق طی ۱۶ ماه میتواند باز هم به عنوان برگ برنده ای در دست کاندیدای دموکرات ریاست جمهوری آمریکا باقی بماند یا نه؟ زیرا گفته میشود در ماه سپتامبر آینده، ژنرال دیوید پتریاس فرمانده عالی مرکز فرماندهی نیروهای آمریکا در خاور میانه علاوه بر اعلام تقلیل نیروهای ایالات متحده درعراق، تعیین زمان خروج و چگونگی آنرا نیز اعلام خواهد کرد.
آخرین نظر سنجی شبکه تلویزیونی سی ان ان که میانگین نظر سنجی ۵ مرکز دیگر از جمله مؤسسه گالوپ را بیان میکند، حکایت از آن دارد که آمریکائی ها در مورد جنگ عراق و چگونگی رویاروئی با آن تقریباً بطور مساوی تقسیم شده اند.
کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که پرزیدنت جورج بوش و نوری المالکی نخست وزیر عراق موافقت کرده اند در چهارچوب مذاکره ای که برای تاًمین مسائل امنیتی در عراق در جریان است باید دورنمای جدول زمانی تقلیل نیروهای آمریکا در آن کشور نیز مد نظر قرار گیرد.
این جدیدترین شناسائی دولت پرزیدنت بوش در باره کاهش نیروهای آمریکائی در عراق و تعیین تاریخی برای خروج آن نیروهاست.
جنگ عراق یک بار در سال ۲۰۰۶ میلادی باعث شد که جمهوری خواهان اکثریت خود در کنگره را در انتخابات سراسری سال ۲۰۰۶ میلادی از دست بدهند و در سال جاری باز هم جنگ عراق در تعیین سرنوشت یکی از دو رقیب حاضر در صحنه برای ورود به کاخ سفید، سرنوشت ساز خواهد بود.