لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۵

چین یک ماه پیش از بازیهای المپیک بر تعهد خود به آزادی مطبوعات تاکید می ورزد


در حالی که تنها یک ماه به بازیهای المپیک پکن باقی مانده است، چین تاکید دارد به وعده پیشین خود در رابطه با آزادی کامل مطبوعات و دسترسی بدون دردسر به اینترنت، طی این بازی ها، متعهد است. تاکید چین بر این وعده در حالی شنیده می شود که خبرنگاران خارجی که اکنون در پکن مشغول به کار هستند گزارش می دهند مقام های چینی به طور مرتب آنها را تحت فشار گذاشته و در کار آنها دخالت می کنند.

چین مراکز مطبوعاتی را برای بازیهای المپیک احداث کرده است که بزرگترین مراکز رسانه ای پوشش دهنده بازیهای المپیک در تاریخ این بازی ها محسوب می شود. «مرکز اصلی مطبوعات» و «مرکز سخن پراکنی بین المللی» قادر به گنجایش 21 هزار خبرنگار خارجی و داخلی است.

سان ویده Sun Weide، یکی از سخنگويان کمیته سازماندهی بازی های المپیک، می گوید برای چین خدمات مطبوعاتی بسیار پر اهمیت است. او می گوید چین به وعده خود «برای ارائه خدماتی که کار خبرنگاران را تا حد ممکن راحت خواهد کرد» متعهد است.

در مراسم افتتاحیه، هین وربروگنHein Verbruggen مقام کمیته بین المللی المپیک از کمیته سازماندهی پکن BOCOG ، تقدیر کرد و گفت بسیاری از خبرنگارانی که بازیهای المپیک را پوشش خواهند داد هیچ دلیلی برای خارج شدن از مراکز رسانه ای نخواهند داشت.

وربروگن می گوید «ما می خواهیم از BOCOG تشکر کنیم؛ آنها برای ارائه خدمات عالی به خبرنگاران از جمله بر طرف کردن هر نیاز احتمالی آنها تلاش جدی کرده اند. خبرنگاران می توانند برای هفته ها مراکز رسانه ای را ترک نکنند. آنها در این محوطه ها به سالن های مو، باشگاه های ورزشی، رستوران و حتی مراکز ماساژ نیز دسترسی خواهند داشت.»

مقام های چینی بارها تاکیده اند که «خبرنگاران دوستان آنها هستند.» دولت چین می گوید طی بازیهال المپیک، خبرنگران اجازه خواهند داشت با هر کسی که می خواهند گفتگو کنند و تنها به اجازه شخص مصاحبه شونده احتیاج دارند.

اما جوهان هانو از رسانه آلمانی ZDF می گوید آنچه که هفته پیش تجربه کرد، با ادعاهای مقام های چینی بسیار متفاوت است. او می گوید « ما هفته گذشته در نزدیکی دیوار چین توسط ماموران امنیتی متوقف شدیم. از اجازه لازم برای حضور در آنجا برخوردار بودیم. اما وقتی پخش زنده را آغاز کردیم، آنها ما را متوقف کردند. آنها دستان خود را بر روی دوربین های فیلم برداریمان گذاشتند.»

هانو می گوید آنچه برای او بیش از همه اهمیت دارد مراکز رسانه ای نیست، بلکه آزادی در گزارش دادن است. او می گوید نگران است که باوجود قول های دولت چین، آزادی مطبوعات بسیار محدود باشد.

نگرانی این خبرنگار از سوی «کلوپ گزارشگران چین» نیز منعکس شده است. این گروه از ژانویه ۲۰۰۷ تاکنون ۲۵۹ مورد دخالت مقام های چینی در روند تهیه گزارش توسط خبرنگاران را به ثبت رسانده است. اول ژانویه ۲۰۰۷ تاریخی است که دولت چین اجرای قوانین جدید و بازتر مطبوعاتی را آغاز کرد.

XS
SM
MD
LG