لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۸

جمهوری اسلامی خارج ساختن مجاهدين از فهرست تروريستی بريتانيا را به باد انتقاد گرفت


جمهوری اسلامی ایران از بریتانیا بدلیل لغو محدودیت های وضع شده بر یک گروه اپوزیسون ایرانی، سازمان مجاهدين خلق ايران، بشدت انتقاد کرده است.

ایالات متحده، اتحادیه اروپا، عراق، جمهوری اسلامی و کشورهای دیگر سازمان مجاهدين خلق را تشکیلاتی تروریستی تلقی می کنند.

محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، امروز (چهارشنبه) گفت تهران اقدام بریتانیا را کاملا محکوم می کند.

در پی حکم یک دادگاه بریتانیا در ماه گذشته، که دستور داد ممنوعیت چند ساله بر فعالیت های سازمان مجاهدین خلق لغو شود، قانون گذاران بريتانيايی نیز آنرا تایید کردند. این اقدام به سازمان مجاهدين اجازه خواهد داد در بریتانیا آزادانه تر به فعالیت و جمع آوری پول بپردازد، هر چند که دارائی های آن در دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در معرض ضبط و توقیف قرار خواهد داشت.

مقامات ایران می گویند امیدوار هستند اتحادیه اروپا از اقدام بریتانیا پیروی نکند.

مجاهدین خلق، که در نیمه دهه ۱۹۶۰ ميلادی تاسیس شد، در آغاز یک گروه سوسیالیست اسلامگرا بود که در مبارزه مسلحانه علیه نظام پادشاهی ایران شرکت داشت. در سال ۱۹۷۸ به انقلاب اسلامی که شاه را سرنگون کرد پیوست اما بعدا از دولت مذهبی که در تهران بقدرت رسید گسست.

رزمندگان مجاهدین خلق در اوائل دهه ۱۹۸۰ به عراق رفتند و از آنجا با پشتیبانی رژیم صدام حسین، به مدت دو دهه با دولت ایران جنگیدند. نیروهای ائتلاف به فرماندهی آمریکا، که در سال ۲۰۰۳ به عراق هجوم بردند و صدام حسین را از قدرت برکنار کردند، نیز پناهگاه های ستیزه گران در نزدیکی مرز ایران را برهم زدند و بسیاری از جنگجویان مجاهدین خلق را خلع سلاح کردند.

در سال ۲۰۰۱، زمانی که ایالات متحده و دیگران این سازمان را رسما یک گروه تروریستی نامیدند، رهبران مجاهدين گفتند خشونت را تقبیح می کنند. مجاهدین خلق بلوک اصلی شورای ملی مقاومت ایران را تشکیل می دهند که خود را پارلمان در تبعید، که به برقراری یک دولت ائتلافی دمکراتیک و سکولار در ایران پای بند است، توصیف می کند.

XS
SM
MD
LG