لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۲

مک کین می گوید در مورد سیاست خارجی آمریکا آرمان گرا اما واقع بین است


سناتور جان مک کین؛ نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه برای ریاست جمهوری آمریکا می گوید در خصوص مواضع و اهداف سیاست خارجی آمریکا آرمان گرایی واقع بینانه دارد. تحلیلگران سیاسی معتقدند پیشینه خدمت آقای مک کین در جنگ ویتنام وی را قویا در موضعی نگاه می دارد که مدافع دائمی آمریکا در برابر تمامی دشمنان این کشور باشد.

جان مک کین می گوید پیشینه نظامی وی، پنج سال اسارت طی جنگ ویتنام و تجربه های دیگری که دارد وی را درسیاست خارجی آمریکا آرمان گرا کرده اما وی هم زمان واقع بینی خود را نیز حفظ کرده است. مک کین چنانکه درماه مارس و طی سخنرانی در لس آنجلس کالیفرنیا تأکید کرد، برمقوله امنیت ملی تأکید و تمرکز دارد.

وی در همین سخنرانی در ماه مارس گفت: "برای بنا کردن بنیادهای نوین آگاهیم که باید سخت بکوشیم تا به صلحی پایدار برسیم . نمی توان برای رسیدن به صلح تنها آرزوی آن را داشت. دشمنانی داریم که هیچ حمله ای به نظرشان بی رحمانه نمی رسد و هیچ بی گناهی از آنها درامان نیست و اگر بتوانند از بدترین سلاحها علیه ما بهره می برند."

آقای مک کین معتقد است که جنگ عراق محور جنگ علیه تروریسم جهانی است. او به شدت با رقیب خود سناتور باراک اوباما مخالف است و بر خلاف اوباما اعتقادی به خروج سریع نیروهای ارتش آمریکا از عراق ندارد.

پیتربینارت، کارشناس سیاست خارجی آمریکا در انجمن روابط خارجی می گوید پیشینه مک کین ایجاب می کند که وی به قدرت نظامی و پای بندی آمریکا به این نوع قدرت تکیه کند.

او می افزاید: "به نظرمن جان مک کین بر اساس سنت محافظه کاری که آن را باوردارد؛ جهان را حیطه مناقشه می بیند نه همکاری و از همین روی بیش از پرداختن به قضایای اصلی سیاسی بر تهدیدهای سیاسی تأکید می ورزد."

مک کین که چندین بار به عراق سفر کرده معتقد است که با فجایع جنگ بیش از اغلب سیاستمداران آشناست و می افزاید که افزودن بعد عاطفی و احساسی به واقعیت جنگ فریب و بلاهت است.

اوباما طی نطقهای انتخاباتی گفته است که به ریاست جمهوری رسیدن مک کین معادل آغاز دور سوم ریاست جمهوری جرج بوش است، اما سناتور مک کین موکداً می گوید که به خدمت خود به کشورش اتکا دارد نه به ریاست جمهوری بوش.

هلی دیل که کارشناس سیاسی است و در بنیاد محافظه کار هریتج فعالیت می کند، می گوید در عین حال که باورهای سیاسی مک کین مشابهاتی با بوش دارد، این دو در دو جای متفاوت از طیف ایدئولوژیک جای دارند.

وی می افزاید: "اساساً تلقی کردن مک کین به عنوان یک محافظه کار، دشوار است .در برخی موارد مثل رویکرد وی نسبت به مسائل عراق و افغانستان و تأکید بر اشاعه دموکراسی در جهان، مک کین مانند محافظه کاران نمی اندیشد. اما وقتی مسائلی چون گرم شدن کره زمین یا همکاری با اتحادیه اروپا به میان می آید، یا اصولاً هرنوع بنیادی که همکاری چند جانبه می طلبد، طرز فکر سیاسی او تا اندازه ای محافظه کارانه است."

خانم دیل بر آن است که از همین روست که حتی در بدنه حزب جمهوری خواه نیز تناقضهایی درمورد اندیشه و خط مشی سیاسی آقای مک کین مطرح شده است و برخی اعتقاد دارند که جان مک کین از چنین نقش سیاسی لذت می برد.

در هر دو حزب عمده سیاسی آمریکا بسیاری هستند که جان مک کین را به سبب آنکه روحا و جسماً قوی و سخت است و شخصیتی محکم دارد، احترام می گذارند، در چالش رسیدن به کاخ سفید، احتمالا مک کین بر این ویژگیها تکیه خواهد کرد و مکرراً به رأی دهندگان یادآور خواهد شد که چند دهه تجربه نظامی و سیاست خارجی دارد.

XS
SM
MD
LG