دیمیتری مدودف رئیس جمهوری روسیه می گوید او به مناسبات روسیه با ایالات متحده با یک "خوشبینی نسبی" نگاه می کند و در انتظار است گفت و شنودی سازنده و دوستانه با دولت آینده آمريکا انجام دهد.
مدودف این موضوع را امروز - چهارشنبه - در سخنانی فراگیر در یک مجمع رسانه های روسیه در مسکو عنوان کرد و گفت دو کشور برای حفظ ثبات جهانی باید با یکدیگر همکاری کنند، حتی هرچند در باره مسائل امنیتی از جمله تلاش آمريکا برای استقرار یک سیستم دفاع موشکی در اروپا اختلاف نظر دارند.
رهبر روسیه همچنین پیشنهاد حود را برای تدوین پیمان جدید و جامع امنیت اروپا که جایگزین قراردادهای دوره جنگ سرد شود تکرار کرد و گفت به باور او نه ناتو و نه سازمان امنیت و همکاری در اروپا نمی توانند به تنهایی به نیازهای امنیتی اروپا پس از جنگ سرد پاسخ دهند.
مدودف هفته پیش در آلمان نیز گفت گسترش بیشتر ناتو به شرق مناسبات مسکو با غرب را خراب خواهد کرد. او در سخنان امروز - چهارشنبه - به روزنامه نگاران روسیه همچنین قول داد دولتش آزادی مطبوعات را مسلم خواهد ساخت و نقض حقوق بشر را رد خواهد کرد. مدودف گفت بیان آزاد و پای بندی به حکومت قانون برای ساختن آنچه آنرا یک "جامعه آزاد و مسئول" نامید اساسی است.
تحلیلگران در داخل و در خارج روسیه نسبت به آزادی رسانه ها در کشور ابراز نگرانی کرده اند. منتقدین یاد آور می شوند که تمام کانال های تلویزیونی عمده روسیه زیر کنترل یا نفوذ کرملین قرار دارند، و نظریات سیاسی اوپوزیسیون بندرت پخش می شود.
منتقدین همچنین به کشته شدن چندین خبرنگار معروف و اصلاح طلبان در سالهای اخیر، از جمله قتل های "آنا پولیتکوسکایا" روزنانه نگار مستقل، و آندره کوزلف ، فعال مبارزه با فساد، استناد می کنند.