نمایندگان یکصد و یازده کشور پیمان جامع ممنوعیت بمب های خوشه ای را رسما تصویب کرده اند. این پیمان که روز جمعه در پایان جلسه ای ۱۲ روزه در دوبلین بتصویب رسید، تولید، استفاده، انتقال و انبار کردن بمب های خوشه ای را ممنوع می سازد. همچنین از امضا کنندگان می خواهد بمب هایی را که در اختیار دارند ظرف هشت سال از بین ببرند و به پاکسازی مناطق آلوده کمک کنند.
بان کی - مون دبیر کل سازمان ملل متحد از این اقدام استقبال کرد و از تمام کشورها خواست پیمان را بدون تاخیر امضا کنند.
ایالات متحده - یکی از بزرگترین سازندگان بمب های خوشه ای در جهان- با چنین ممنوعیتی مخالف است، و همراه با اسرائیل، روسیه، چین، هند و پاکستان، کنفرانس دوبلین را تحریم کرد.
در مصالحه ای برای راضی ساختن ناتو، کشورهای امضا کننده پیمان اجازه خواهند داشت با کشورهایی که آنرا امضا نکرده اند همکاری نظامی داشته باشند.
بمب های خوشه ای که از توپخانه شلیک می شوند یا هواپیماها آنها را فرو می ریزند، در وسط هوا منفجر می شوند و صدها بمب کوچکتر را در یک منطقه وسیع پخش می کنند. بمب هایی که منفجر نشوند می توانند برای دوره های طولانی فعال باقی بمانند، و اغلب ماه ها و حتی سالها بعد مردم ناآگاه را بکشند یا مجروح کنند.
سخنرانان در کنفرانس دوبلین می گویند آنها از این که پیمان به مردود دانستن این نوع جنگ افزار کمک می کند، خشنود هستند.
مقامات آمریکایی می گویند آنها نگران خطرات ناشی از بمب ریزه ها برای غیر نظامیان و مردم عادی هستند. با این حال یاد آور می شوند هنوز به آن نیاز است و باید بگونه ای ساخته شوند که بمب ریزه های منفجر نشده پس از یک دوره معین بی خطر شوند.