آژانس های بین المللی امداد می گویند دولت نظامی برمه ویزا صادر می کند، اما هنوز امدادگران خارجی را از سفر به دلتای ایراوادی، منطقه ای که در تند باد نرگس بیشترین آسیب را دید، باز می دارد.
مقامات سازمان ملل متحد می گویند در پی دیداری که بین بان کی - مون دبیر کل سازمان ملل متحد و ژنرال تان شووه، رهبر ارشد برمه صورت گرفت، دولت تمام درخواست های آنرا برای صدور ویزا تصویب می کند. اما مقامات همچنین می گویند به تعداد بسیار اندکی از امدادگران خارجی اجازه داده می شود به منطقه دلنا سفر کنند. تخمین زده می شود که در آنجا هنوز دو میلیون و چهار صد هزار نفر به آب، غذا، و مراقبت های پزشکی نیاز دارند.
رهبران نظامی برمه قبلا اعلام کرده اند که کوشش های امدادی پایان یافته است و اینک توجه باید بر بازسازی متمرکز شود. برمه حدود ۱۱ میلیارد دلار برای بازسازی درخواست کرده است.
اعضای آژانس آمريکائی کمک بین المللی نزدیک به یک ماه پس از وقوع تند باد، همچنان در انتطار دریافت ویزا در بانکوک بسر می برند. سفیر آمريکا در تایلند می گوید واشنگتن هنوز از کوشش برای رساندن کمک و افراد متخصص به برمه دست برنداشته است.
فرمانده نیروهای آمريکا در اقیانوسیه می گوید کشتی های آمريکائی که برای دریافت اجازه تحویل کمک به قربانیان تند باد در نزدیکی ساحل برمه انتظار می کشند، در صورتی که برمه به پیشنهاد آنها برای کمک پاسخ ندهد، ممکن است بزودی از منطقه خارج شوند.
تند باد نرگس روز ۳ ماه مه سراسر دلتای ایراوادی در برمه را درهم کوبید، بیش از ۱۳۴ هزار کشته و مفقود برجا گذاشت، و کمر بند کشاورزی کشور را ویران کرد. سازمان خواربار و کشاورزی، وابسته به سازمان ملل متحد، می گوید برمه برای تامین نیازهای جوامعی که در تند باد ویران شدند ممکن است دست کم برای یک سال به کمک غذایی نیاز داشته باشد. قیمت های مواد غذایی و برنج طی ماه گذشته بشدت بالا رفته است و آژانس های امداد هشدار می دهند که برای پرهیز از یک بحران غذایی طولانی، لازم است برنجکاری جدید صورت گیرد.
در همين حال، رسانه های دولتی روز پنجشنبه گزارش دادند ژنرال تان شووه ، فرمانروای نظامی، قانون را که در یک همه پرسی و علی رغم فاجعه تندباد، به تصویب رسید، امضا کرد.
دولت می گوید تصویب قانون اساسی به برگزاری انتخابات عمومی در سال ۲۰۱۰ منجر خواهد شد. اوپوزیسیون و گروه های طرفدار حقوق بشر می گویند قانون جدید فقط موجب تقویت کنترل ارتش بر کشور خواهد شد.
دولت نظامی برمه گفت رای دهندگان با ۹۲ درصد پاسخ مثبت، پیش نویس قانون اساسی را تصویب کردند. اکثر مناطق کشور روز ۱۰ مه، رای دادند. در مناطق توفانزده، که در آنها هنوز بسیاری از قربانیان در سرپناه های موقت زندگی می کنند، همه پرسی بمدت دو هفته بتاخیر افتاد.
هفته پیش، پارلمان اروپا از آنچه آنرا "ارجحیت های تحریف شده" رهبران برمه برای برگزاری همه پرسی در بسیاری از مناطق توفانزده نامید، ابراز تاسف کرد.