لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۵

توافق صد و يازده کشوری منع بمب های خوشه ای با استقبال بسيار روبرو شد


کارشناسان مهمات، ديپلمات ها و نجات يافتگان از بمب های خوشه ای در بسياری از نقاط جهان، با تحسين از توافق تاريخی راجع به منع اين بمب ها استقبال کرده اند.

طرفداران ميگويند توافقی که چهارشنبه شب در دوبلين ميان صد و يازده کشور جهان حاصل شد تمامی انواع بمب های خوشه ای را منع ميکند.

يک سخنگوی گروه موسوم به ائتلاف بين المللی راجع به بمب های خوشه ای ميگويد اميدوار است اين توافق سرانجام به توقف در استقاده از بمب های خوشه ای منجر شود.

توافق، که اسناد آن برای امضا در روز جمعه آماده شده است، به کشورهای امضا کننده هشت سال فرصت ميدهد تا زرادخانه بمب های خوشه ای را نابود کنند. اين توافق ، فروختن و يا تشويق استفاده از بمب های خوشه ای را برای تمامی کشورهای عضو پيمان منع ميکند.

کشورهای امضا کننده در عين حال با مصالحه ای که هدف آن خشنود ساختن ناتو بود اجازه دارند با کشورهائی که به پيمان ملحق نشده اند همکاری نظامی داشته باشند.

آمريکا، يکی از توليد کنندگان عمده بمب های خوشه ای، با اين منع مخالف است. آمريکا، همراه با اسرائيل، روسيه، چين، هند و پاکستان، کنفرانس دوبلين را تحريم کرده بود.

بمب های خوشه ای مجموعه ای از صدها بمب کوچک است که توسط واحدهای توپخانه و يا هواپيماها شليک ميشوند. انفجار اين بمب ها در نيمه راه صورت ميگيرد، و پس از رسيدن به هدف محدوده وسيعی را می پوشاند. بمب هائی که پس از رسيدن به هدف منفجر نشوند، مدتها قلبليت انفجاری انفجار خود را حفظ ميکنند و همين امر موجب کشته شدن و يا معيوب شدن غير نظاميانی ميشود که هدف نبوده اند.

مقامات آمريکائی ميگويند آنان نيز نگران خطرات ناشی از بمب های منفجر نشده هستند اما هنوز چنين سلاحی را ضروری ميدانند. اين مقامات ميگويند بمب های خوشه ای را بايد به گونه ای تکميل کرد که در صورت منفجر نشدن در يک محدوده زمانی مشخص ، قابليت انفجاری و آسيب رسانی را از دست بدهند.

XS
SM
MD
LG