لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۴

پرويز کامبخش روزنامه نگار محکوم افغان اتهامات وارده به خود را رد کرد


پرويز کامبخش روزنامه نگار محکوم افغان اتهامات وارده به خود را رد کرد
پرويز کامبخش روزنامه نگار محکوم افغان اتهامات وارده به خود را رد کرد

سید پرویز کامبخش، روزنامه نگار محکوم افغان، روز ۱۸ ماه مه در یک دادگاه تجدیدنظر در کابل گفت اتهام وارده به او هم نادرست و هم غیر قانونی است. یک دادگاه ولایت بلخ در ژانویه کامبخش را به اتهام کفر گویی و توهین به مقدسات به مرگ محکوم کرد. محاکمه فقط چند دقیقه طول کشید و متهم از داشتن وکیل مدافع محروم بود.

یعقوب ابراهیمی، برادر او گفت تشکیل جلسه دادگاه استیناف برای نخستین بار در مدت شش ماه به کامبخش امکان داد آشکارا حرف بزند و اتهامات را رد کند. روزنامه نگار بیست و چهار ساله هیچ وکیل یا نماینده قانونی در دادگاه نداشت. به همین دلیل، جلسه تا ۲۵ ماه مه بتعویق افتاد تا او بتواند با یک وکیل مشورت کند و یک دفاعیه کتبی را آماده سازد.

پرویز کامبخش، دانشجوی دانشگاه بلخ و خبرنگار روزنامه جهان نو، در اکتبر در پی دانلود و ذخیره کردن یک مقاله اینترنتی در مورد وضعیت زنان در جوامع مسلمان، دستگیر شد.

جین مک کنزی، عضو موسسه گزارش دهندگان جنگ و صلح گفت اتهاماتی که مقامات در شهر مزار بر کامبخش وارد آورده اند کاملا ساختگی است و هدف این بوده است که یعقوب، برادر او زیر فشار قرار گیرد. یعقوب گزارش های تندی منتشر کرده است که رفتارهای ناهنجار برخی از فرماندهان بسیار نیرومند در بلخ و دیگر استان های شمال افغانستان را تشریح می کند.

باب دیتز، هماهنگ کننده برنامه آسیا در کمیته حفاظت از روزنامه نگاران، سازمان مستقلی که بر آزادی رسانه ها نظارت می کند، گفت: ما از تشکیل جلسه دادگاه استیناف بعنوان گامی در جهت انجام یک روند قانونی عادلانه و شفاف برای پرویز کامبخش استقبال می کنیم.

تام کیسی، قائم مقام سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا گفت ایالات متحده نگران مجازاتی است که کامبخش به آن محکوم شده و افزود این حکم علیه یک خبرنگار اساسا بخاطر اعمال مبانی حرفه ای اش صادر شده است.

کامبخش تنها روزنامه نگار افغان نیست که بدلیل انجام وظیفه با مشکل روبرو است. وزارت امور خارجه آمريکا در گزارش جدید خود در باره وضعیت حقوق بشر در جهان، یاد آور می شود در سال ۲۰۰۷ انجمن روزنامه نگاران مستقل افغانستان و مرکز روزنامه نگاری بین المللی ۴۹ مورد ثبت شده از ارعاب و نفوذ نامربوط رهبران قبیله ای، جنگ سالاران و مقامات دولتی را گزارش دادند. شورشیان طالبان نیز با خشونت به تهدید روزنامه نگاران ادامه می دهند. یک آزمایش مهم برای جامعه دمکراتيک این است که قادر باشد نظریات مخالف و بحث انگیز و گزارش های خبری را تحمل کند. آنچه در ارتباط با پرونده سید پرویز کامبخش براستی محاکمه می شود، آزادی مطبوعات است.

XS
SM
MD
LG