لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۶

بريتانيا و عراق کميسيون عمران بصره را تشکيل دادند


ايجاد کميسيون توسعه بصره در واقع محصول فکری دو دولت بريتانيا و عراق است. بنا به عقيده برخی، عراقی ها در حال حاضر متاسفانه هم اميد خود را ازدست داده اند و هم اعتمادخود را. دکتر مجيد السعدی گفت، اين کميسيون متشکل از چند شهروند عراقی است که سابقه تجاری وآموزشی دارند و در خارج از عراق زندگی ميکنند. دکتر السعدی خاطر نشان کرد اين افراد که غالبا داوطلبانه دور هم جمع شده اند، از اهالی بصره هستند و تجارب خوبی را در زمينه های مختلف بدست آورده اند، «تجاربی که ما ميتوانيم آنها را به هموطنان خود در بصره منتقل نموده و پاره ای از مشکلات آنان را حل کنيم.»

وی افزود، «هدف ما اينست که با سرمايه گذران خارجی گفتگو کنيم و آنان را از برنامه خود آگاه سازيم.»

آقای السعدی گفت، «انتخاب افراد کميسيون هم از سوی دولت عراق بوده و هم از سوی دولت بريتانيا.» وی افزود، «اقدامات مانيز قرارست تحت نظر مستقيم دو نخست وزير عراق و بريتانيا باشد.»

در توضيح ترکيب اين کميسيون، السعدی گفت، «اين کميسيون ۷ عضو دارد که شش نفر آن عراقی و يکنفر بريتانيايی است. هر کدام از اين اعضا در زمينه های های گوناگون تخصص دارند و مثلا تخصص خود من در زمينه آموزش و پرورش است.» دکتر السعدی گفت يکی از اهداف کميسيون درگير کردن نسل جوان در بصره است تا آنها در بازسازی شهر خود نقشی سازنده و مثبت داشته باشند.

اين عضو کميسيون توسعه بصره گفت، «قرارست ما بزودی با گوردون براون، نخست وزير بريتانيا، ديدار داشته باشيم تا وی از اهداف ما پشتيبانی نمايد. ما ميخواهيم به سهم خود در مملکت مادريمان، سرمايه گذاری کنيم و سرمايه گزاران خارجی را نيز جلب نماييم. ما ميخواهيم تجارب آموخته شده را در خارج از کشور، بداخل و به بصره ببريم. هدف اين است که جوانان درمسيری قرارگيرند که سازنده باشد. هدف اين ست که بخشی از سرمايه های مالی که توسط دولت بريتانيا وعراق برای مردم اختصاص داده شده بعنوان کمک هزينه در اختيار ما قرار گيرد؛ تا بتوانيم به هموطنان جوان خود در بصره آموزش بدهيم.»

دکتر السعدی در ادامه گفت، «هم اکنون تا جاييکه ما ميدانيم حتی يکنفر در دولت محلی بصره وجود ندارد تا به زبان انگليسی تکلم کند. ما اميدواريم بتوانيم با تربيت و آموزش دستکم پانصد و يا هزار جوان دانش آموز در بصره گامی بزرگ در پيشرفت اين شهر بر داريم.» دکتر السعدی در همين راستا اظهار نمود وی اميدوارست شاهد کمکهای ديگری از ساير کشورها باشد.

وی گفت، «يکی ديگر از اقدامات مورد نظر ما ايجاد واحدهای مسکونی در بصره برای بخش تحصليکرده جامعه از جمله؛ متخصصان، اساتيد دانشگاه، پزشکان و غيره است. هدف در واقع اينست که اين افراد بعلت اوضاع نابسامان بخارج از کشور مسافرت نکنند وخلاصه مانع فرار مغزها شويم. دکتر السعدی در پاسخ اين پرسش که چرا اين اقدامات را ميخواهيد از شهر بصره آغاز کنيد گفت، «البته همه ما از اهالی بصره هستيم و بايد بگويم که بصره يک شهر بندری و رو بگسترش است.»

وی افزود، «اين شهر امکانات زيادی دارد و تصميم گرفته شده تا فرودگاه بين المللی بزرگی نيز در اين شهر ساخته شود، فرودگاهی که محل سوختگيری هواپيماهای خارجی عازم خاور دور خواهد شد، و بخاطر بهای ارزان بنزين در اين شهر در مقايسه با دوبی اميدواريم فرودگاه بصره از ديد خطوط بين المللی هوايی مرکزيتی در خاورميانه پيدا کند.»

دکتر السعدی در مورد نقش همسايه های عراق در اين برنامه ها گفت، «گر چه دولت عراق از برخی همسايه ها بدلايل گوناگون شکايت دارد و برخی از آنها هم قابل درک است، اما بايد بگويم اهدافی که ما دنبال ميکنيم همه از جمله همسايه ها را علاقمند ميکند، زيرا پيشرفتهای اقتصادی بسود همه است و در چنين شرايطی همه مايلند در جهت ايجاد ثبات و پيشرفتهای اقتصادی خود را شريک و سهيم کنند.

XS
SM
MD
LG