لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۱

بوش از مذاکره کنندگان خلع سلاح کره شمالی خواست به پيونگ يانگ مهلت بيشتری بدهند


پرزيدنت بوش و لورا بوش بانوی اول آمريکا ديروز از لی ميونگ باک هفدهمين رئيس جمهوری کره جنوبی و همسرش در کمپ ديويد استراحتگاه کوهپايه ای روسای جمهوری ايالات متحده در ۹۷ کيلومتری شمال پايتخت آمريکا استقبال کردند.

رئيس جمهوری ۶۷ ساله کره جنوبی که قبلا شهردار سئول پايتخت آن کشور بود و در حال حاضر رهبری حزب ملی بزرگ کره جنوبی را بر عهده دارد در جريان انتخابات رياست جمهوری آن کشور که در ماه دسامبر سال گذشته برگزار شد برنامه دولت آينده خود را اتخاذ سياستی نسبتا سخت تر در برابر کره شمالی و همکاری های نزديکتر با آمريکا اعلام کرده بود.

پرزيدنت بوش در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با ميهمان خود هدف از همکاريهای واشنگتن و سئول را تامين امنيت و آزادی بيشتر در آسيای جنوب شرقی دانست. وی با اشاره به دستآورد های کنفرانس شش جانبه به ويژه توافق کره شمالی برای از کار انداختن راکتور اتمی يانگ بايون از پيونگ يانگ خواست تمام اطلاعات قابل تحقيق مربوط به غنی سازی پلوتونيوم و گسترش داده های هسته ای به ساير نهاد ها و کشورها را در اختيار مقامات مربوط بگذارد. از آنجا که به نظر رئيس جمهوری آمريکا هدف از تمام اين اقدامات قانع کردن رهبر کره شمالی به دست برداشتن از جاه طلبی دستيابی به تسليحات اتمی ست، از دست اندر کاران و ناظران و کارشناسان خواست صبر بيشتری از خود نشان داده و مهلت بيشتری در اختيار کره شمالی برای اينکار قرار دهند.

کره شمالی در توافق غير منتظره 13 فوريه سال 2007 موافقت کرده بود ضمن ارائه اطلاعات مربوط به تمام پروژهای برنامه اتمی خود رآکتور اتمی اصلی آن کشور را تا پايان سال بطور کامل از کار بياندازد. در برابر واشنگتن نيز متعهد شده بود ضمن ارائه کمک های اقتصادی کره شمالی را از فهرست کشورهای حامی تروريسم حذف کند. پيونگ يانگ در بستن راکتور اصلی خود در يونگ بايون در يکصد و سه کيلومتری پيونگ يانگ پايتخت آن کشور سريعا اقدام کرد اما عدم ارائه کليه اطلاعات لازم تا پايان دسامبر ۲۰۰۷ بن بستی در مذاکرات به وجود آورد.

استقلال رسمی کره شمالی و جنوبی به فاصله کمی از يکديگر در سال ۱۹۴۸ اعلام شد. پيونگ يانگ با نظام کمونيستی، و سئول با روش سرمايه داری در تمام دوران تقريبا ۵۰ ساله جنگ سرد بترتيب در اردوگاه های دو ابر قدرت مسکو و واشنگتن قرار داشتند.

کره جنوبی با جمعيتی معادل ۴۹ ميليون نفراز درآمد سرانه ۲۵ هزار دلاری برخوردار بوده و بيست و پنجمين کشور ثروتمند دنيا شمرده می شود. کره شمالی با ۲۳ ميليون جمعيت و درآمد سرانه يکهزار دلاری از لحاظ ثروت يکصد و چهل و نهمين کشور دنيا محسوب می شود.

XS
SM
MD
LG