تام کیسی قائم مقام وزارت امور خارجه آمريکا می گوید ایران حدود دهسال است که روی یک برنامه موشکی دور برد کار می کند. و این یکی از دلایل بسیاری است که چرا ایالات متحده سعی دارد یک برنامه دفاع موشکی را پیش ببرد.
کيسی روز ۱۴ آوریل در جلسه گفت و گو با خبرنگاران گفت:
**** ما می خواهیم مطمئن شویم که قادر می توانيم به شیوه ای مثبت و مناسب به تهدید ناشی از برنامه موشکی ایران پاسخ دهیم : خواه موشک های مجهز به کلاهک های اتمی یا تسلیحات متعارف. این تهدیدی واقعی برای منطقه و هر کسی است که نسبت به کشوری مانند ایران احساس نگرانی می کند، یک حکومت حامی تروریسم، که یک برنامه تولید موشک های دور برد به اجرا گذاشته است و به آن ادامه می دهد، همراه با یک برنامه اتمی که آنرا جلو می برد و سعی دارد چرخه سوخت اتمی را تکمیل کند.
پیشتر، در اوائل آوریل، رهبران اتحادیه ناتو طرح های ایالات متحده را برای ساختن یک سپر دفاع موشکی در اروپای شرقی بمنظور مقابله با یک حمله موشکی بالیستیک از ایران تائيد کردند.
مقامات ایران اعلام کرده اند که سرگرم تولید موشکی با برد ۱۲۰۰ مایل هستند.
پرزیدنت جرج دبلیو بوش می گوید سازمانهای اطلاعاتی آمريکا بر این باور است که با ادامه کمک خارجی، ایران، اگر بخواهد، می تواند یک موشک بین قاره ای را که قادر باشد به ایالات متحده و تمام اروپا برسد آزمایش کند.
آنچه بر نگرانی از برنامه اتمی ایران می افزاید، راکتی بود که ایران در ماه فوریه پرتاب کرد و محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری آنرا یک "خودرو پرتاب فضائی" نامید.
دینا پرینو، سخنگوی کاخ سفید، گفت نوع فناوری که برای پرتاب چنین راکتی بکار رفت، به همان فناوری که برای پرتاب یک سلاح اتمی با یک موشک بالیستیک مورد نیاز است، شباهت دارد.
در ماه مارس، شورای امنیت سازمان ملل متحد سومین دور تحریم ها را علیه ایران تصویب کرد که از آنجمله بود محدودیت بر افراد و شرکت های وابسته به برنامه اتمی ایران و نیز محدوديت بر فعالیتهای گسترش تکنولوژی و تسلیحات اتمی.
کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمريکا می گوید ایران اگر همچنان از انجام تعهدات خود در این حوزه ها خودداری کند، با ادامه انزوا در جامعه بین المللی روبرو خواهد بود.