لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۶

بازتاب نفوذ تهران در عراق و کشورهای منطقه در انتخابات رياست جمهوری آمريکا


کمتر از يک هفته ديگر سناتور دموکرات هيلاری کلينتون، و رقيب دموکراتش، باراک اوباما، آخرين دور ماراتون انتخاباتی خود را از پنسيلوينيا آغاز می کنند. بنا به آخرين نظرسنجی ها کلينتون با حدود ۵ درصد اختلاف فاصله خود با اوباما را در پنسيلوانيا حفظ کرده است. اما، نظرسنجی سراسری واشنگتن پست و ای بی سی نشان می دهد که اوباما با ۱۰ درصد اختلاف از کلينتون پيش است.

کلينتون، که امشب در آخرين مناظره پيش از پنسيلوانيا در برابر اوباما قرار خواهد گرفت، ديروز در تلاشی برای تضعيف مواضع رقيب دموکراتش در سياست خارجی از يک سو و ايجاد فاصله با سناتور مک کين، کانديدای جمهوريخواهان در انتخابات رياست جمهوری، طی نشستی با روزنامه نگاران گفت رويکرد دولت بوش در برابر جمهوری اسلامی ايران رويکردی بازنده بوده است، بطوريکه نه به تغيير رفتار جمهوری اسلامی منجر شده نه نتيجه ای در بر داشته است.

کلينتون گفت من همواره مشوق ها و مجازات های متناسب را پيشنهاد کرده ام و آنچه که انجام خواهم داد ايجاد آغاز تماس های ديپلماتيک در سطح پايين با جمهوری اسلامی در يک فرآيند مداوم است. کلينتون در عين حال از رای خود به قطعنامه قرار دادن سپاه پاسداران در ليست سازمان های تروريستی دفاع کرد و گفت اين گونه اقدامات موضع ما را در گفتگوهای ديپلماتيک تقويت می کند.

باراک اوباما کلينتون را متهم می کند که موضعی چون مک کين در برابر ايران دارد.

نظر سنجی امروز رويترز و زاگبی، سناتور جمهوريخواه جان مک کين و سناتور اوباما را در موقعيتی برابر نشان می دهد.

مک کين ديروز طی گفتگويی با ام. اس. ان. بی. سی. در پاسخ به اين پرسش که آيا امکان دارد دستور حمله به ايران را صادر کند گفت، نيافتن تسليحات کشتار جمعی در عراق لطمه ای به موقعيت آمريکا زده است که متقاعد کردن مردم آمريکا برای حمله به ايران را بسيار دشوار کرده است. مک کين گفت فشارهای بين المللی ديپلماتيک، تجاری و مالی می تواند در تغيير رفتار جمهوری اسلامی ايران موثر باشد.

دموکرات ها و گروهی از جمهوريخواهان دولت بوش را مورد انتقاد قرار می دهند که با حمله به عراق موازنه قدرت در منطقه را بسود ايران به هم زده است و فروش تسليحات پيشرفته به عربستان سعودی نيز چاره مشکل نيست.

ديروز کاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريکا، که باتفاق رابرت گيتس، وزير دفاع، و درياسالار مايک مالن، رئيس ستاد مشترک، در برابر اعضای کميته نيروهای مسلح مجلس نمايندگان حاضر شده بود، به قانونگذاران گفت ترديدی ندارد که متحدان آمريکا در خليج فارس بدون قابليت های نظامی قوی قادر به مقاومت در برابر رخنه جمهوری اسلامی ايران، اقدامات تخاصمی، و گسترش فعاليت های ايران در منطقه نخواهند بود و اگر چه در اظهارات علنی شان اين مساله منعکس نمی شود اما، از نفوذ جمهوری اسلامی وحشت زده اند.

درياسالار مالن به قانون گذاران گفت تنش ناشی از ايران در منطقه ضرورت ايجاد يک تعادل قدرت در کوتاه مدت و بلند مدت در برابر جمهوری اسلامی ايران را ضروری ساخته است و عربستان سعودی برای تحقق اين مهم مسوليت سنگينی برعهده دارد.

کلينتون ديروز در پاسخ به اين پرسش که اگر رئيس جمهور شود در صورتی که عمليات پنهانی جمهوری اسلامی در عراق ادامه داشته باشد او نيز دستور عمليات پنهانی عليه ايران را خواهد داد گفت ترديدی ندارد که هم اينک عمليات پنهانی بسياری در حال انجام است.

XS
SM
MD
LG