لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۲

رهبران جنوب آفريقا بحران سياسی زيمبابوه را در غياب موگابه بررسی ميکنند


رهبران جنوب آفريقا برای بررسی و تبادل نظر در باره بحران سياسی رو به افزايش زيمبابوه جلسه ای اضطراری تشکيل داده اند، اما رابرت موگابه رئيس جمهوری آن کشور که در اين بن بست سياسی نقشی اساسی دارد در جلسه نيست.

جلسه را جامعه چهارده کشوری عمران آفريقائی در لوکاسا پايتخت زامبيا تشکيل داده است.

آقای موگابه بجای خود هياتی از وزيران را به جلسه فرستاده است.

مورگان چونگرای رهبر اپوزيسيون ، که مدعی است در انتخابات بيست و نهم مارس رياست جمهوری برنده شده است، در جلسه حاضر بود .

لوی مواناواسا رئيس جمهوری زامبيا در سخنرانی افتتاحيه گفت پيدا کردن چاره ای که منعکس کننده خواست مردم زيمبابوه باشد، مهم ترين برنامه کار جلسه است.

" hspace=2 src="/persian/images/ap_zimbabwe_mugabe_mbeki_12apr08_eng_175.jpg" width=191 align=left vspace=2 border=0>پيشتر تابو امبکی رئيس جمهوری آفريقای جنوبی وارد حراره پايتخت زيمبابوه شده بود تا با رابرت موگابه رئيس جمهوری زيمبابوه در باره بحران پس از انتخابات رياست جمهوری آن کشور مذاکره کند.

آقای امبکی پس از مذاکره با آقای موگابه گفت تصور نميکند که بن بست انتخابات رياست جمهوری زيمبابوه به مرحله ای بحرانی رسيده باشد. وی مجددا خواستار صبوری شد و گفت مردم بهتر است تا اعلام نتايج انتخابات شکيبائی بخرج دهند.

اما گوردون براون نخست وزير بريتانيا در مصاحبه ای تلويزيونی هشدار داد که صبر جامعه بين المللی برای آگاهی از نتايج به تاخير افتاده انتخابات زيمبابوه رو به پايان است.

آقای امباکی سال گذشته توسط اين جامعه چهارده کشوری برای ميانجيگری بين آقای موگابه و رهبران اپوزيسيون زيمبابوه برگزيده شد.

کميسيون انتخاباتی زيمبابوه هنوز، پس از گذشت دو هفته نتايج انتخابات بيست و نهم مارس رياست جمهوری را اعلام نکرده است.

شمارش های مستقل گويای شکست آقای موگابه است، اما انتخابات مرحله دوم نيز ضروری بنظر ميرسد زيرا هيچيک از دو طرف بيش از پنجاه درصد آرا را کسب نکرده اند، که برای پيروزی در مرحله اول لازم است.

جنبش اصلاحات دمکراتيک ميگويد بدون شک آقای چانگرای آقای موگابه را شکست داده است و به مرحله دوم رای گيری نمی رود.

تندائی بيتی رهبر اين جنبش که در پايختت زامبيا با خبرنگاران صحبت ميکرد گفت ارتش زيمبابوه کنترل کشور را بدست گرفته است، و خواستار آن شد که جامعه عمران آفريقائی عليه ديکتاتوری موگابه عمل کند.

يک قاضی ديوانعالی زيمبابوه گفته است حکم خود را در مورد درخواستی که اپوزيسيون برای اعلام نتايج انتخابات داده بود روز دوشنبه صادر ميکند.

شان مک کورمک سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا روز جمعه گفت رهبران جامعه عمران آفريقائی بايد از کميسيون انتخابات زيمبابوه بخواهند که نتايج انتخابات را بدون هيچگونه تاخيری اعلام کند. وی گفت رهبران اين جامعه بايد در مقابل گزارشهای موثق حاکی از خشونت و ارعاب دولت عليه حاميان اپوزيسيون واکنش نشان بدهند.

جنبش اصلاحات دمکراتيک، برای اعتراض به اعلام نشدن نتايج انتخابات خواستار اعتصاب و تظاهراتی عمومی از روز سه شنبه ببعد شده است. اما پليس روز جمعه اجتماعات را منع کرد و گفت که اين منع را بلافاصله به اجرا گذاشته است.

XS
SM
MD
LG