جيمی کارتر، رئيس جمهوری پيشين آمريکا، برای نظارت بر انتخابات نپال که قرارست روز پنجشنبه برگزار شود به آن کشور سفر کرده است.
نظام سياسی نپال که تا بحال سلطنتی بوده درانتخابات اين هفته جای خود را، بر اساس قانون اساسی جديد، به يک نظام پارلمانی خواهد داد.
جيمی کارتر امروز (سه شنبه) در ديداری با مسئولان انتخاباتی نپال، که سرگرم تدارک انتخابات مجلسی برای بازنويسی قانون اساسی آن کشورند گفتگو کرد.
اين انتخابات که قرارست روز پنجشنبه برگزار شود نخستين انتخابات پس از سال ۲۰۰۶ است، سالی که شورشيان کمونيست دست از مبارزه مسلحانه خود با دولت نپال برداشتند. انتخابات همچنين قرارست مجلسی را تعيين کند تا ميزان قدرت نخست وزير را مشخص نمايد.
جيمی کارتر که بعنوان ناظر بر انتخابات نپال به آن کشور سفر کرده است با کميسيونر انتخاباتی نپال در کاتماندو ديدار و گفتگو کرد.
رييس جمهوری پيشين آمريکا گفت با توجه به شرايط دشوار در نپال وی شديدا تحت تاثير کارکرد بسيار مطلوب کميسيون انتخاباتی آنکشورقرارگرفته است. وی گفت، «اين کميسيون نماد تماميت، صداقت و شايستگی نپال است و در صورت موفقيت انتخابات که فکر ميکنم همين طور باشد، اين اعتبار از آن همين کميسيون خواهد بود.»
بيش از هفده ميليون نفر واجد شرايط برای شرکت در انتخابات نپال اند، که در نتيجه آن مجلسی بوجود می آيد تا علاوه بر تدوين قانون اساسی، مسائل مهمی را در مورد نظام سياسی کشور رقم زند.
احزاب مهم نپال در حال حاضر تصميم گرفته اند، که نظام کهن و سلطنتی کشور را در اين انتخابات از ميان برداشته و منسوخ کنند.
پادشاه فعلی نپال که در سال ۲۰۰۵ قدرت مطلقه را بدست گرفت، با تظاهرات پی درپی هواداران دموکراسی نهايتا در سال ۲۰۰۶ مجبور به ترک مواضع خود کامانه خود شد. پادشاه نپال از آن پس، تمام اختيارات خود از جمله فرماندهی ارتش را ازدست داده است.
درتحول ديگری در کاتماندو راهبان بودايی تبت که در نپال درتبعيد بسر ميبرند، طی مراسمی ياد قربانيان تبتی را که در تظاهرات اعتراض آميز اخير در تبت کشته شدند را گرامی داشتند.
دولت چين تعداد قربانيان را ۲۲ نفر اعلام کردهع در حاليکه طرفداران دالايی لاما رهبر مذهبی تبتی ها اين تعداد را تا ۱۴۰ نفر نيز تخمين زده اند.