لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۶

انتظار ميرود ژنرال پترائوس از قصد خود برای توقف کاهش نيروها در عراق خبر بدهد


انتظار می رود ژنرال ديويد پترائوس در گزارش به کنگره از قصد خود برای توقف روند کاهش نيروها در عراق در راستای ارزيابی وضعيت امنيتی خبر بدهد. روند کاهش نيروها از ماه دسامبر برای دوره ای شش ماهه آغاز شد و در صورت توقف حدود ۱۴۰ هزار نيرو در عراق باقی می ماند که ۱۰ هزار بيش از آغاز طرح اعزام نيرو خواهد بود. نقش ايران در عراق از موضوعات مورد بحث خواهد بود. قانون گذاران احتمال می دهند پترائوس و کراکر عليرغم نقش ايران در آتش بس ميان شيعيان در بصره نقش پنهان جمهوری اسلامی در پشت صحنه را در تعليم، تجهيز، و تامين شبه نظاميان مقتدی صدر و ديگر عناصر تبهکار مرتبط با آنها فاش کنند. حضور سناتور جمهوريخواه جان مک کين و سناتورهای دموکرات هيلاری کلينتون و باراک اوباما در نشست های سنا پيشاپيش کنگره را به صحنه ی بعدی کمپين انتخاباتی بدل کرده است.

سناتور جمهوريخواه جان مک کين امروز در يک سخنرانی پيش از ورود ژنرال ديويد پترائوس، فرمانده نيروهای چند مليتی در عراق، و رايان کراکر، سفير واشنگتن در بغداد، به کنگره از استراتژی اعزام نيرو دفاع و پيامدهای شکست ناشی از خروج بی هنگام نيروها از عراق را بازگشت دوباره برای جنگی پرهزينه تر عنوان کرد.

پترائوس در پی يافتن راهی برای تحولات پس از ماه ژوئيه است.

رقبای دموکرات سناتور مک کين با تکيه بر نااميدی سنی ها از ادامه حمايت آمريکا از دولت شيعه مالکی که نقش چندانی برای سنی ها در نيروهای امنيتی عراق قائل نيست با انتقاد از پترائوس در واقع قصد ضربه زدن به مک کين را خواهند داشت.

سناتور دموکرات جيم وب، عضو کميته نيروهای مسلح سنا، می گويد انتظار دارد در نشست فردا شاهد فضايی برای بررسی اوضاع در زمينه ای منطقه ای و نه صرفا مختص عراق باشيم. وب می گويد نمی توان به عراق به عنوان يک جزيره نگاه کرد.

سناتور جمهوريخواه ليندزی گراهم، ديگر عضو کميته نيروهای مسلح، معتقد است کسی نگاهی جزيره ای ندارد و از اين جهت نقش ايران در مسلح کردن جنوب از پرسش های مهمی است که پترائوس بايد به آن پاسخ دهد. گراهم می گويد شيعيانی که از سوی مالکی نمايندگی می شوند هر چند با ايران روابط نزديکی دارند حقيقتا در پی آشتی ملی اند، اما جناح صدر در پی ايجاد يک تئوکراسی ايرانی در عراق است و اين تنشی است که بايد با آن برخورد کرد.

تهديد نوری المالکی، نخست وزير عراق، به اينکه اگر شبه نظاميان مقتدی صدرسلاح های خود را زمين نگذارند از حق شرکت در انتخابات محروم خواهند شد تلاشی از سوی مالکی برای تثبيت خود به عنوان رهبری فرافرقه ای تعبير شده است.

ژنرال ری اوديرنو، معاون پيشين پترائوس، که اينک مراحل تائيد صلاحيت خود برای معاونت ستاد نيروی زمينی ارتش را در سنا طی می کند هفته گذشته به قانون گذاران گفت کشاکش همگانی قدرت در ميان شيعيان بزرگترين تهديد موجود در عراق است که و ايران با ارسال اسلحه از طريق نيروی قدس يا عواملش درون عراق به آن دامن می زند. به باور اوديرنو ايران يک دولت مرکزی ضعيف در عراق را در جهت منافعش می بيند.

سناتور گراهم ديروز ايران را سرطان خاورميانه توصيف کرد و گفت بايد با آن برخورد کرد.

سناتور جيمز وب که از افسران جنگ ويتنام بود با اشاره به اينکه در زمان جنگ ويتنام به سختی سلاحی غير از اسلحه چينی و اروپای شرقی در ويتنام پيدا می شد گفت آن شرايط به اين معنی نبود که بايد به اقدام نظامی عليه چين دست می زديم، بلکه در طول زمان روابط ديپلماتيک خود با رژيم متمرد پکن دارای سلاح اتمی را بطور سرسختانه ای توسعه داديم که بسود ما تمام شد. وب بزرگترين اشتباه پنج سال گذشته در عراق را کوتاهی رهبری آمريکا در تماس جدی با ايران بدون حذف ديگر گزينه ها در برابر ايران می داند. وب معتقد است در حال حاضر آمريکا به نگاهی جامع به عراق نياز دارد نه نگاه پترائوس. نگاه افرادی چون درياسالار مالن و درياسالار فالون که کناره گيری کرده است.

XS
SM
MD
LG