ایالات متحده و بحرین موافقت کرده اند در انرژی اتمی غیر نظامی با یکدیگر همکاری کنند. توافقی که کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمريکا و شیخ خالد وزیر امور خارجه بحرین امضا کردند، تفاهمنامه ای است که در آن بحرین تعهد می کند سوخت اتمی را از طریق بازارهای بین المللی موجود فراهم آورد و از فناوری های حساس چرخه سوخت صرفنظر کند.
بر اساس بیانیه رسمی وزارت امور خارجه آمريکا، این توافق علاقه ایالات متحده را به همکاری با کشورهای خاورمیانه، و نقاط دیگر، که می خواهند به شیوه ای منطبق با بالاترین معیارهای ایمنی، امنیت و عدم گسترش تسلیحات اتمی به نیروی اتمی غیر نظامی دست پیدا کنند، آشکارا و بگونه ای ملموس بیان می کند.
وزارت امور خارجه گفت توافق همچنین تعهد بحرین را به خدمت بعنوان مدلی در منطقه منعکس می کند و تضاد مستقیمی را با فعالیت های اتمی ایران نشان می دهد. پیشتر در اوائل ماه مارس، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه وضع سومین دور تحریم ها علیه ایران را، بدلیل خودداری آن از تعلیق فعالیت های حساس اتمی، از جمله غنی سازی اورانیوم، تصویب کرد. اورانیوم غنی شده می تواند برای تولید سوخت اتمی بکار رود، و نیز ماده اصلی در سلاح های اتمی است.
ایران، سالها از قبول این موضوع که پنهانی سرگرم تقویت توانائی های غنی سازی اورانیوم بوده خودداری کرده است و حاضر نیست برنامه غنی سازی را متوقف کند.
روسیه پیشنهاد کرده است سوخت اتمی مورد نیاز تاسیسات اتمی غیر نظامی ایران را تامین کند. پرزیدنت جرج بوش می گوید آمريکا از طرح روسیه پشتیبانی می کند. او در مصاحبه ای با شبکه خبری فارسی صدای آمريکا - پی ان ان - گفت :
**** ایران حق دارد نیروی اتمی غیر نظامی داشته باشد.... کشوری مستقل است و باید داشته باشد. مشکل این است که ما به دولت اعتماد نداریم، زیرا در مورد کارهای غنی سازی سوخت برای استفاده در راکتور شفاف نبوده است، و بنابراین پیشنهاد روسیه برای تحویل سوخت بر اساس یک قرارداد و بر یک مبنای دائمی به حل مشکل کمک خواهد کرد.
پرزیدنت بوش می گوید مردم ایران باید بفهمند که ایالات متحده در علاقه خود به بازداشتن ایران از تولید جنگ افزار اتمی قاطع خواهد بود، اما می خواهد ببیند که آنها از مزایای نیروی اتمی غیر نظامی بهره مند شوند. آقای بوش گفت: راهی برای پیشرفت وجود دارد. اگر دولت ایران رفتارش را تغییر دهد، راه بهتری برای پیشرفت بروی مردم ایران باز خواهد شد.