لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۳

با وجود ممنوع اعلام کردن سنگسار توسط رئيس قوه قضائيه ايران اين شيوه همچنان ادامه دارد


با وجود ممنوع اعلام کردن سنگسار توسط رئيس قوه قضائيه ايران اين شيوه همچنان ادامه دارد
با وجود ممنوع اعلام کردن سنگسار توسط رئيس قوه قضائيه ايران اين شيوه همچنان ادامه دارد

نوروز امسال مسلما روزی تازه برای مکرّمه ابراهیمی است که پس از هفت سال از زندان آزاد شده است. او و مصاحبش، جعفر کیانی، بجرم زناکاری به مرگ با سنگسار محکوم شدند. این حکم در ژوئیه ۲۰۰۷، علیه کیانی، در میان وحشت مردم در داخل و خارج ایران، به اجرا در آمد.

وکیل مدافع خانم ابراهیمی، شادی صدر است، پایه گذار مبارزه ای برای متوقف ساختن همیشگی سنگسار که می خواهد قانونی که سنگسار را بعنوان مجازاتی برای زناکاری تجویز می کند، لغو شود. این قانون حتی نوع سنگی را که باید در جریان اعدام بکار رود مشخص می سازد: نه آنقدر بزرگ باشد که شخص را با یک یا دو ضربه بکشد، و نه آنقدر کوچک که نتوان آنرا سنگ تعریف کرد.

در سال ۲۰۰۲، محمود هاشمی شاهرودی، رئیس قوه قضائیه ایران، ممنوعیت سنگسار را اعلام کرد. با این حال، این شیوه همچنان ادامه دارد. اخیرا دیوانعالی ایران درخواست استیناف دو خواهر، زهره و آذر کبیری، را که سال پیش بجرم زناکاری به مرگ با سنگسار محکوم شدند، رد کرد. پیش از آن که خانم ابراهیمی آزاد شود، عفو بین الملل گفت در ایران یازده زن و دو مرد با اعدام با سنگسار روبرو هستند.

خانم صدر گفت موکلش بدستور کمیسیون عفو قوه قضائیه ایران آزاد شد. او این اقدام را یک "حکم نادر" نامید و گفت: "نمی توانم بگویم کمیسیون چگونه به چنین تصمیمی رسید. یا تأثیر دفاع ما بود، یا احکام روحانیان ارشد علیه سنگسار، یا فرمان آیت الله شاهرودی. اما شما نمی توانید نقش افکار عمومی و فشارهای داخلی و بین المللی را انکار کنید."

آذر نفیسی، استاد دانشگاه جانز هاپکینز و مولف کتاب پر فروش "قرائت لولیتا در تهران" ، می گوید برای مردم ایران مهم است بدانند وضع دشوار آنها نادیده گرفته نمی شود، و اضافه می کند:
***** بگذارید آنها بدانند که تنها نیستند. من برای هجده سال پس از انقلاب در ایران زندگی کردم. یکی از بدترین حالت ها وقتی است که فکر کنید تنها هستید، کسی از وضع شما آگاه نیست و اعتنائی ندارد."

شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک بیانیه کتبی، نسبت به "شمار فزاینده موارد در ایران که در آنها مجازات مرگ در پی محاکماتی که نه عادلانه است، و نه شفاف، اعمال می شود،" ابراز نگرانی کرد و گفت: "ما از محکوم شدن افراد به مرگ، از جمله با سنگسار، بدلیل ارتکاب جرایمی که در معیارهای مندرج در کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، که ایران نيز تصویب کرده است، نمی گنجد، ناراحت هستیم."

XS
SM
MD
LG