آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان امروز (دوشنبه) در دومين روز از سفر سه روزه خود به اسرائيل به مناسبت شصتمين سالگرد تأسيس کشوری که مردم آن پس از قتل عام شش ميليون نفر از هم کيشان خود در دوران جنگ جهانی دوم به دست آلمان نازی سرانجام در سال ۱۹۴۸ بر آن شدند تا کشوری مستقل و از آن خود تشکيل دهند از يادواشم محل يادبود فاجعه هولوکاست ديدار به عمل آورد و با نثار يک حلقۀ گل نسبت به قربانيان فاجعه ادای احترام کرد. خانم مرکل در گراميداشت قربانيان هالوکاست گفت، «دولت آلمان با به ياد داشتن مسئوليت خود در قبال شوآه ( لفظ عبری هولوکاست) با تشکيل نخستين شورای آلمان-اسرائيل، نيت مصمم خود را برای ساختن آينده ای مشترک با اسرائيل نشان می دهد.»
حضور مرکل در اسرائيل به مناسبت شصتمين سالگرد تأسيس اسرائيل و نحوه برخورد او با اين رويداد تاريخی نشاندهندۀ نزديکی مناسبات ميان دو کشور است. چنانچه رهبران دو کشور امروز موافقت کردند که بطور سالانه به منظور تبادل افکار و عقايد ميان دو کشور شورايی با حضور مقامات دولتی تشکيل گردد.
در جريان اين سفر آنگلا مرکل و اهود اولمرت با تشکيل جلسه ای مشترک با حضور اعضای کابينه دولتهای خود پيرامون مسائل متعددی از جمله مسائل آموزشی دفاعی و محيط زيست به بحث و گفتگو پرداختند. در بيانيه پايانی جلسه آمده است، «هر دو دولت به عنوان دولتهايی دموکراتيک و هم گرا معتقدند که با همکاريهای خود به دنبال تحکيم و تقويت مناسبات سياسی فرهنگی اقتصادی و اجتماعی هستند.»
دو طرف همچنين توافق کردند که اين گونه جلسات بطور ساليانه و هر سال به ميزبانی يکی از آنها تشکيل شود.
هياتی مرکب از هفت تن از اعضای کابينه دولت آلمان خانم مرکل را در سفر به اسرائيل همراهی کرده است. اين نخستين بار است که جلسه مشاوره ای در سطح دولتی ميان آلمان و اسرائيل صورت می گيرد.
با وارد شدن اسرائيل در روند تشکيل جلسات رايزنی با دولت آلمان نظير رابطه ای که در حال حاضر ميان آلمان با فرانسه، ايتاليا، اسپانيا، لهستان، و روسيه وجود دارد، در واقع نقش آلمان را به عنوان متحد سياسی و همتای تجاری اسرائيل در اروپا برجسته و عمده می سازد.
صدر اعظم آلمان قرار است فردا (سه شنبه) به عنوان نخستين رهبر سياسی آلمان در پارلمان اسرائيل به سخنرانی بپردازد، افتخاری که از ديرباز فقط و فقط خاندان سلطنتی و مقامهای دولتی از آن برخوردار بوده اند.